ǝןƃuɐ ʇuǝɹǝɟɟıp ɐ ɯoɹɟ pןɹoʍ ǝɥʇ ʇɐ ʞooן ɐ ƃuıʞɐʇ sı

Leapsa a venit de la AIESEC Iasi. How would Lavinia Biberi change the world?
R: … is taking a look at the world from a different angle [and smile]

Totusi…daca iti doresti sa schimbi lumea, primul pas e sa incepi sa te schimbi TU.
Am inceput astfel: Campanii de PR – Iasi. Vorbim astazi despre educatie, despre jucariile educative pe care le PRomovez si cum copiii ii imita pe cei mari.

Copiii vor fi agentii schimbarii de maine si directia progresului depinde de solutiile lor dinamice si flexibile
Reprezentand de 9 luni imaginea edukid.ro (magazin online de jucarii educative), citesc zilnic articole despre copii, despre educatia acestora si consider ca lumea pe care o cunosc azi micutii este complexa si contradictorie. De aceea, ei trebuie pregatiti nu numai sa inteleaga si sa suporte schimbarile permanente, ci sa stapaneasca aceste schimbari.

Copiii se nasc cu potentialitati virtuale de dezvoltare, invatare si comunicare, pe care numai stimularea si orientarea pozitiva le vor transforma in capacitati. Dezvoltarea copilului survine in stransa dependenta cu relatiile acestuia, relatiile cu obiectele inconjuratoare, cu ceilalti oameni si cu sine insusi.

Cultura, comunitatea, familia pun amprenta pe personalitatea fiecarui copil
Teoriile privind invatarea sau dezvoltarea copilului la varstele timpurii promoveaza conceptul de profesor cu rol de ghid, caz in care invatarea este indirecta. Consider ca educatoarele, acceptand ideea de schimbare si adaptandu-se la ea cu usurinta, poate aduce schimbari in modul de a gandi si de a actiona al copilului, al parintilor acestuia si chiar al colegelor.

Sa nu uitam ca unul din obiectivele majore ale educatiei este imbunatatirea puterii de intelegere a copilului si cultivarea dorintei acestuia de a invata, fiind astfel o deschidere mai mare spre educatie.

Idealul educational de azi este omul care stapaneste schimbarea. Stapanirea schimbarii presupune nu numai adaptarea la realitate, ci permanenta interogatie asupra solutilor gasite. Omul viitorului este cel care formuleaza si pune intrebari, caci dimensiunea morala este de o mare importanta in epoca noastra.

“Pentru ca ne dorim ca ei sa fie mai buni decat noi” – slogan edukid.ro

This blog post is part of a nation-wide project supported by AIESEC Iași and AIESEC Romania called “1000+ ways of global change”.
Te blog frumos: leapsa fuge catre Iulia si Alex (ocazie cu care-i spun si aici
La Multi Ani! 🙂

One Response to “ǝןƃuɐ ʇuǝɹǝɟɟıp ɐ ɯoɹɟ pןɹoʍ ǝɥʇ ʇɐ ʞooן ɐ ƃuıʞɐʇ sı”
  1. Marius Gavril says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *