3 motive sa inveti sa joci Bridge

Că tot am învățat și eu de curând să joc Bridge, las aici 3 motive bune și poate vrei te apuci și tu. O sa prinzi mai rapid dacă ai mai jucat până acum whist sau rentz, dacă îți plac jocurile cu cărți în general, doar că Bridge-ul o să-ți placă mult, muult mai mult. Pe scurt: se joacă cu un pachet întreg de cărți împărțite egal între patru jucători (câte 13 cărți de fiecare) care alcătuiesc două perechi adverse numite axe. Jucătorii aflați pe două laturi opuse ale mesei de joc constituie o pereche.

Bridge-ul este format din două etape: licitația și apoi jocul de levată. Buuun, de aici începe distracția. Se pune mult accent pe comunicare – puntea (bridge) între partenerii de joc se crează pe măsură ce jucătorii își dezvoltă un sistem propriu de comunicare pentru joc. 

Este deci un joc de echipă, iar cărțile partenerului devin valoroase doar jucate împreună cu ale tale. Trebuie să ai și un număr de puncte pentru a începe jocul și de aici și famecul jocului… cât de bine știi să-ți duci “contractul” la final.

Este și un joc de cărți strategic, iar pentru a câștiga și puncte bune trebuie să valorifici cât mai bine cărțile primite, iar norocul joacă un rol secundar aici. Simplu nu e, dar îți mai antrenează puțin mintea mai ales dacă ajungi la nivelul în care începi să calculezi și probabilitățile din mâinile adversarilor. 

Unde se poate învăța/ juca Bridge în București? Eu am început cursurile de începători în cadrul unui proiect realizat de Federația Română de Bridge și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. A fost gratuit, am auzit de el din întâmplare pe facebook și am avut ocazia după câteva săptămâni să particip chiar și la o competiție națională de Bridge pentru începători, la Izvorul Muresului.

A fost interesant! Am jucat și 10 ore de Bridge într-o zi și tot nu ne-am plictisit. 

bridge-izvorul-muresului

La Bridge Club Locomotiva am auzit că se organizează întâlniri periodice cu cei pasionați. Vin mulți pensionari, dar nu cred că e asta o problemă. În rest poți juca și online pe bridgebase.com sau la tine/ la prieteni acasa. Așa că dacă ești fan Bridge… dă un semn si poate facem un șlem interesant. 

Azi îi spun La mulți Ani domnului profesor Bogdan Marina care mi-a deschis apetitul pentru unul dintre cele mai frumoase jocuri de cărți!

2 Responses to “3 motive sa inveti sa joci Bridge”
  1. Lavinia says:
  2. ileana popescu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *