7 zile, 7 culturi, 7 filme – Invitatie la Festivalul >multicolor din Iasi

Chiar dacă nu mai locuiesc in Iaşi de… de aproape un an,  am rămas cu toata inima alături de ieşenii mei frumoşi şi veseli, de campaniile iniţiate alături de aceştia, alături de Parcul Copou, de Campusul Tudor, de Liga Studenţească (LSE) şi de toate proiectele mele de acolo. Festivalul >Multicolor este pe lista proiectelor unde am făcut voluntariat şi am facut parte din organizarea lui, trei ani consecutiv (2010, 2011, 2012). Am o invitaţie pentru toti ieşenii şi, cine stie, poate fac o surpriză şi vin din Bucureşti pentru cateva zile să ne întalnim cu toţii la un film în aer liber, în Copou.

Ce poate fi mai plăcut în sesiune decât să iei o pauză binemeritată care te conectează cu 7 ţări, 7 culturi? spune Anca Galca – blogger acreditat al festivalului, alături de Dragos Preutescu

Cu o mulţime de studenţi străini, Iaşul este un oraş multicultural în care sunt prezente, sub diferite forme, culturile europene. Creat din dorinţa de a promova atât culturile cât si cinematografia străină, Festivalul de Muzică şi Film în aer liber >Multicolor a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie. 

Timp de sapte zile, ieşenii se vor putea delecta cu fragmente semnificative ale culturilor preferate, fie că este vorba de cea norvegiană, spaniolă, germană, italiană sau franceză.

Astfel, începând de astazi, 28 mai, ieşenii care doresc să pătrundă în atmosfera multiculturală a Europei, sunt aşteptaţi în parcul Copou. În timpul zilei vor fi difuzate melodii din repertoriul „ţării zilei” pe strada Lăpuşneanu şi în librăriile Anticariat „Dumitru I.Grumăzescu”, iar seara după ora 20:00, în Copou, vor fi proiectate filme din cinematografia europeană. Nu doar cinefilii se pot bucura de o experiență multiculturală. Iubitorii de literatură pot vizita în fiecare zi, la librăria „Avant-Garde” standurile special amenajate cu lucrări ale scriitorilor europeni.

Pentru participanți, am pregătit tombole cu premii surpriză în fiecare seară a festivalului. Toate activităţile se vor desfăşura în aer liber, iar accesul este permis tuturor doritorilor, gratuit!

Aşadar, plimbările de seară, atmosfera relaxantă, muzica bună şi diversitatea culturală se întâlnesc în Copou, pe Esplanada Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, în perioada 28 mai – 3 iunie 2012.  Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial al evenimentului – www.festivalulmulticolor.roUtile: programulfilmele, pagina Facebook şi twitter.

                       Va asteptăm cu mic, cu mare! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *