A inceput jurizarea GPeC 2013

Nu am ajuns la Conferintele Nationale de E-Commerce de luni si marti (27 si 28 mai) pentru ca am fost plecata intr-o mini vacanta prin Turcia, insa mi-am facut timp in weekend sa rasfoiesc cateva articole cu impresii de la eveniment.

Pe langa comunicatul de presa post eveniment, va las si cu prezentare sustinuta de Liviu Taloi – cu exemple concrete (asa da/nu) pentru magazinele online, cu scopul de a converti mai mult.

Gaditi analize despre cupoane de reducere, cosul multiplu, despre pagina de cautare fara rezultatea care nu este de niciun folos utilizatorului, despre o vedeta pe homepage ce intareste mesajul comercial, folosirea culorilor pentru diferite actiuni din site, pozitionare search produse sau newsletter, filtre si sortari de produse si  alte sfaturi utile.

Etapele din calendarul GPeC 2013:
Jurizarea initiala – In perioada 3 Iunie – 1 Iulie 2013, juriul GPeC evalueaza magazinele online inscrise in competitie si acorda prima serie de note pentru fiecare criteriu in parte. Dupa incheierea primei etape de jurizare (din luna iunie), magazinele participante vor primi raportul de evaluare si vor avea timp sa il analizeze si sa isi pregateasca intrebarile pentru momentul in care se vor afla fata in fata cu juratii in cadrul Intalnirilor Consultative GPeC.
Intalniri GPeC – Iulie – August 201 – sunt organizate intalnirile fata in fata cu juriul pentru a discuta asupra raportului initial de jurizare si care sunt problemele magazinului. 
Urmeaza si Scoala de Vara (28 August – 2 Septembrie 2013) unde poti petrece o saptamana la munte cu cativa din cei mai buni specialisti din online. Acestia o sa tina zilnic cursuri intensive de comert electronic si e o ocazie buna de a mai invata ceva nou de eCommerce.  
Jurizarea finala e in perioada 20 Septembrie – 20 Octombrie, iar Festivitatea de premiere o sa fie prin nov. 2013, dupa 6 luni de competitie acerba. Castigatorii GPeC 2013 sunt desemnati facand media intre notele obtinute in prima etapa si a doua etapa astfel: conteaza in proportie de 20% notele din prima etapa si 80% notele din etapa finala (octombrie 2013)
                                         Succes celor inscrisi in competitia din acest an!