Am avut 10 zile multicolore in cadrul festivalului de la Iasi

 

 

 

 

 

 

Experienta mea ca PR Manager la Festivalului Multicolor Iasi
Ne-am dorit un public cat mai numeros si asta tinea de PRomovarea evenimentului >multicolor atat online, cat si offline; de prietenii nostri, de prietenii prietenilor si pana a ajuns la tine invitatia noastra… tu care ai venit seara de seara alaturi de noi in Copou la Festivalul Multicolor. Ne-ai aplaudat, ne-ai facut si poze si mai mult decat atat, am ras impreuna la filmele alese cu drag pentru ieseni… si asta timp de 10 zile. Am mancat popcorn, chipsuri, am baut suc, intr-un cuvant a fost cinema in aer liber si ne-am destins dupa o zi lunga de invatat in sesiune.

Multicolor sau Festivalul de Muzica si Film> a revenit la Iasi cu a doua editie, in perioada 11-20 iunie. Fiind la a doua editie, am adus doua culturi noi: Ucraina si Rusia. Organizarea a fost timp de 10 zile in Parcul Copou si pe Str. Lapusneanu. Astfel, cele 10 culturi prezentate: Portugalia, Germania, Rusia, Franta, Italia, Belgia, Spania, China, Ucraina si pe 20 iunie – Romania cu filmul “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” si opt filme de scurtmetraj din zestrea lui Alexandru Condurache din cadrul Laboratorului Ringier. In ultimul an de facultate am filmat si eu alaturi de cativa colegi din cadrul Departamentului de Jurnalism si Stiintele Comunicarii un film de scurtmetraj… din fericire pentru mine, nu a fost montat! 🙂
Dupa doi ani de la terminarea facultatii, m-am intalnit la un eveniment cu Cristian Haldan – fost coleg si un foarte bun prieten cu care am niste amintiri frumoase din perioada studentiei. Imi cunostea campaniile initiate in ultima perioada si discutam despre trecerea mea de la “jurnalista” la “consultant PR”. Mi-a propus sa colaboram la cea de-a doua editie a Festivalului Multicolor, astfel am avut cateva zile multicolore si satisfactia a fost pe masura eforturilor depuse zi de zi. Cu toate ca in acea perioada organizam “Lecturi Urbane – Iasi”, nu il puteam refuza si impreuna cu Victor Stoian (fost coleg), Estera Popescu, Diana Prodan, Ana Maria Matei, Alina Smigner, Claudiu Savin, Irina Enasoaie, Alice Musteata, Gabi Haldan, Andreea Zaharescu, Andreea Maha am format echipa >multicolor.

A fost o placere pentru mine sa realizez comunicate de presa si alte materiale informative pentru presa ieseana, sa lipim afise la toate punctele importante din Iasi, sa difuzam spotul radio prin toate mijloacele de transport, sa amintesc zi de zi pe Facebook si Twitter ce film urmeaza, sa fac poze si filmulete seara de seara. Am avut mare stres cu vremea (fiind festivalul in aer liber), cu subtitrarile, cu hotii de buzunare, sa avem locuri pentru toti participantii, sa avem premii frumoase si bineinteles… voi sa va intoarceti seara de seara alaturi de noi.
De asemenea, ne-am distrat si in Dublin Pub la petrecerea de final –
“THE MULTICOLOR PARTY”.

 

 

 

 

 

Am avut 10 zile multicolore si calduroase in cadrul festivalului de la Iasi
Festivalul de muzica si film in aer liber >multicolor este o initiativa a lectorilor straini de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. Toate culturile sunt interesante, fiecare are ceva aparte si abia asteptam sa descoperim impreuna mai multe despre cultura respectiva. Astfel, timp de 10 zile am primit cu drag iesenii la film in Parcul Copou la “Casa de Cultura Mihai Ursachi”.

“Mi-a placut foarte mult seara Germaniei, filmul mi s-a parut deosebit si e foarte greu in ultima vreme sa dau de un film bun, 90% sunt comerciale, le vezi si nu-ti mai amintesti de ele nici peste 3 zile, de aia imi place sa merg la festivalele de film pentru ca acolo gasesc lectiile de viata si astfel de “diamante”. Mi-a placut atmosfera la toate serile la care am participat, foarte faina ideea cu tombola, organizarea foarte buna, imi imaginez cata munca a fost in spatele acestui festival. Mi-a placut de asemenea faptul ca nu s-au rezervat primele randuri cum se mai intampla la unele evenimente. Muzica de asemenea a fost binevenita, cea de pe parcursul zilei si inainte de film, chiar am jucat tenis in parc pe muzica, era foarte antrenant. Ca aspecte negative, nu am nimic de reprosat in mod deosebit, poate faptul ca am mai asteptat inceperea filmului. Totusi e normal pentru ca lumina nu permitea proiectia si chiar daca se anunta filmul la 23 nu cred ca erau atatia doritori” ne-a spus incantata Paula Alexandra Clapon, participanta la Festivalul Multicolor, editia a II-a.

Cu ajutorul unor actori de exceptie, filmul “Nicaieri in Africa” descrie perioada emigrarii si ofera spectatorului ocazia de a descoperi adevarul unei perioade istorice tulburatoare prin intermediul unei productii autentice. Da, si mie mi-a placut cel mai mult seara destinata Germaniei, urmand seara Rusia cu spectacol de dans rusesc (vezi video), desene animate “Nu Zaietz Pagadi” si filmul “Ostrov”.

Morala: alaturi de prieteni, zilele insorite in aer liber sunt mult mai frumoase! Multumim tuturor pentru participare. A fost o echipa tare colorata si a fost o placere sa colaborez la un astfel de eveniment.
Organizatori editia a II-a: Initiativa Erasmus Iasi (IEI); Felicitari tuturor!
Prima editia a fost initiata de George Toma. Felicitari pentru idee si chiar am propus pe viitor sa organizam acest festival si in alte orase din tara!

No Responses to “Am avut 10 zile multicolore in cadrul festivalului de la Iasi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *