Ambitii, sportul in scoli si Cupa1

cupa1

Am atestat de invatatoare-educatoare si pot sa spun ca cel mai greu lucru la lucrul cu copii este sa-i disciplinezi, sa-i faci sa inteleaga ca tot ce le dai voie si ce nu le dai voie sa faca, e pentru binele lor. Cred cu tarie ca cea mai usoara disciplina in scoala se invata pe terenul de sport, indiferent ca-i joc de echipa sau individual.

Mai cred ca aportul cel mai mare in performanta in sport consta in disciplina si mai putin in talent. Ne miram ca in ultimii 10 ani n-am mai stat si noi in fata televizorului la o competitie importanta (campionat mondial, olimpiada) sa ne sustinem compatriotii. Copii fug de orele de sport in scolile romanesti, ore de sport care practic sunt baza participantilor la aceste competitii. Nu fug pentru ca au ceva mai important de facut, ci pentru ca ora de sport in Romania inseamna facut putin aerobic intr-o sala de sport la fel de mare ca o sala de clasa normala.

Nu spun sa existe bazine sau terenuri pentru toate sporturile in fiecare scoala din cartier, dar se pot face parteneriate cu diferite cluburi. Saptamana asta ii ducem sa ii invatam bazele tenisului, saptamana la viitoare volei, handbal, biliard, inot, intr-o sala de gimnastica etc.

Scopul scolii este cunoasterea iar sportul e cel mai frumos mod pentru un copil prin care ii deschizi orizonturile, il faci curios si sociabil. Practic, un viitor adult de succes. 🙂 Avem adolescentii exceptionali care au talent cu carul si cred ca au nevoie de cineva sa aiba incredere in ei, sa ii sprijine si sa le puna abilitatile in valoare.

Am citit recent despre Cupa1 – o competitie imensa  (anul asta baschet, fotbal, handbal, volei si atletism), organizata de Primaria Sectorului 1 impreuna cu asociatia Sport Pentru Viata si prin care sunt incurajati sa faca sport cei tineri, cei care invata la scolile generale si la liceele din Sectorul 1 al Bucurestiului.  De la institutiile statului nu se vede nicio intentie ca s-ar vrea imbunatatirea acestui aspect, noroc ca mai exista diverse asociatii cum ar fi Sport pentru Viata care incearca sa le scoata copiilor din cap ideea ca ora de sport e “naspa” si sa o transforme intr-una “cool”.

                                           Tu ce sport ai practicat in copilarie? 

No Responses to “Ambitii, sportul in scoli si Cupa1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *