Avem nevoie de povesti noi. Saving Mr. Banks

Povestea mea despre intalnirea cu universul Disney , împreună cu alte povești, a fost inclusă într-un booklet ce circula împreună cu ediția din ian. 2014 a publicației Zile și Nopți. Pentru asta mulțumim echipei CineForum.

1521468_788225851191166_939853295_n

Am vazut zilele trecute filmul Saving Mr. Banks și m-am notat câteva chestii, de ce merită văzut:

Filmul îți amintește să mai spui din când în când cu fermitate „nu” şi „niciodată” (apar foarte des în replicile Emmei Thompson)

E colorat și nostim (așa cum sigur te așteptai), însă și cu câteva scene dramatice, care te pun pe ganduri. E un film pentru toată familia, pentru toate vârstele, cu o morală pentru fiecare în parte.

În timpul filmului parca ai pluti deasupra norilor, ăsta-i feelingul care mi l-a dat. Totul frumos sprijinit de melodia femeii cu păsări, “Feed the Birds“, cea care dă tonul şi cheia întregului film.

Să știi că nu e chiar acel film care să te facă să aplauzi la final, ci mai degrabă te face să cauți o carte de povești, de prin bibliotecă. M-a convins și să ajung la Disneyland în acest an și să mă mai încarc cu acea emoție “Disney”.

Emma Thompson joacă foarte bine în film. O să-ți placă. Mi-a amintit că singura diferență între o zi buna și o zi proastă este atitudinea noastră.

Să surprinzi totusi spiritul unui personaj foarte iubit şi să-l reinventezi pentru un alt mediu/ public (si destul de diferit) nu este deloc o misiune uşoară. De asta și cred că mi-a plăcut mai mult Saving Mr. Banks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *