Bogdana ma face sa zambesc pur si simplu

V-am zis ca suntem in aceasta expeditie 18 oameni cunoscuti doar in online?

E ca o evadare. Totul e genial in excursia Redescopera Romania. E o evadare nu doar din cotidian, nu numai din rutina zilelor, ci, mai mult “din mine”, din ritmul meu de acasa, din Iasi. Atata vreme cat gasim ragazul de a ne lasa patrunsi de spiritul locurilor pe care le cercetam, perspectivele noastre se imbogatesc cu intelesuri, mereu altele si altele.  Nu am mai fost niciodata plecata intr-o excursie cu un grup atat de numeros. Si tu stii ce-mi place?

Ziua 4 #dinRomania: de dimineata am plecat din Hunedoara, avand urmatorul traseu: spre Castelul Corvinilor – Deva -Sibiu- Rm. Valcea. De data aceasta am schimbat echipele si am ajuns in masina lui Bobby alaturi de Alina si Hoinaru. Sa nu credeti ca am vorbit (doar) despre promovarea online. Sunteti curiosi? Am inceput sa vorbim atat despre rolul antreprenoriatului in viata femeilor, despre activitatile mele din Iasi, cat si despre “recurenta dragostei neimpartasite in literatura interbelica in Romania”.  Desigur, despre multe altele, doar de noi stiute.

Ce vedem, cu atat ramanem…

Joi am vizitat asadar unul dintre cele mai reprezentative monumente pentru arhitectura militara din sud-estul Europei secolului XV – Castelul Corvinilor, ce reprezinta una din cele mai frumoase si bine conservate constructii de acest gen din epoca medievala (fiind cea mai vestita proprietate ale lui Iancu de Hunedoara impresionand prin prezenta sa ce domina orasul Hunedoara). Castelul este imens si se merita sa-l vizitezi: are asadar 42 de incaperi, doua terase, doua poduri si o suprafata construita de 7000 metri patrati. Accesul in castel se face pe un pod de lemn, sustinut pe 4 piloni (masivi) de piatra. In Sala Cavalerilor exista un bust, turnat in bronz (vezi foto), reprezentându-l, dupa o stampa de epoca, pe Iancu de Hunedoara.

Au urmat cetatea Devei, unde am urcat cu un lift pus pe o sina care nu-mi inspira deloc incredere, ramasitele gorunului lui Horea, castrul roman de la Germisara si cetatuia de la Costesti. Asadar, o zi plina si foarte, dar foarte frumoasa. La intoarcere am inventat si jocul fazan intre masini, pe echipe. Nu oricum, ci prin prin statie. Ne-am distrat si am inventat nume de localitati si nume de bloggeri pana am ajuns in Rm. Valcea. Aici ne-am si cazat.

Bogdana Butnar ma face sa zambesc pur si simplu

De 4 zile, Bogdana mi-e colega de camera! Stiu ca sunt tare invidiata. Cea ce nu stiti voi e ca Bogdana ma face sa zambesc pur si simplu de fiecare data cand sunt in preajma ei. Este o femeie cu mult sarm, cu o carisma aparte si sunt  tare fericita de tot ce mi se intampla in aceasta perioada. Sunt o norocoasa si ar trebui sa-mi repet asta in fiecare zi.

Se termina frumos ziua de astazi. Nu mai pot butona laptopul ca ma aude Bogdana si (iar) ma cearta ca nu dorm noptile si stau prea mult in fata laptopului. Mult mi-e draga Bogdana. Ma bag asadar incet in pat, sa nu o trezesc. S-a facut deja 3:23.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia,Romtelecom, Paralela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

Sunt o norocoasa! Nu ma satur sa-mi repet.

4 Responses to “Bogdana ma face sa zambesc pur si simplu”
  1. Roscata says:
  2. Lavinia Biberi says:
  3. Jteph says:
  4. Lavinia Biberi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *