Campania “10 pentru primul meu calculator” – sustinuta de bloggeri

Va mai aduceti aminte cand ati primit/cumparat primul calculator? Va mai aduceti aminte ce simteati?

Eu m-am gandit sa-i daruim impreuna Mihaelei din campania de sensibilizare a bloggerilor ieseni “Globuri cu suflet” din 6 decembrie 2009 un CALCULATOR!

“…are 15 ani si locuieste in Perieni, comuna Probota, jud. Iasi. In vara acestui an a finalizat cursurile Scolii Generale din Probota cu media 9,55 si a intrat in clasa a –IX-a la un liceu din Iasi. Fata provine dintr-o relatie esuata din care au rezultat 3 copii. Parintii nu s-au inteles niciodata, in familia lor aveau loc adesea certuri pe fondul consumului de alcool al tatalui, motiv care a dus la sinuciderea acestuia in anul 2006. Mihaela isi doreste foarte mult sa invete in continuare in clasa a-IX-a, insa din motive financiare mama nu isi permite plata navetei sau internatul. De un an de zile aceasta convietuieste cu un barbat din sat, neglijand proprii copii. Practic, ea i-a parasit pe copii, iar Mihaela ii ingrijeste pe cei doi frati mai mici ai sai muncind ocazional prin sat” ne-a spus Asistent social Corina Balan de la Salvati Copiii- Filiala Iasi.

Dupa cum am anuntat inca de la terminarea campaniei, ea a primit o bursa si sta la camin in Iasi, are masa asigurata, ii place la liceu si nu-si neglijeaza fratii. Pe langa darurile primite de la bloggerii ieseni: haine, dulciuri, fructe si o bicicleta… m-am gandit inca din decembrie cu Alex si Iulia sa ii daruim si un calculator din partea nostra, a bloggerilor.

Utilizarea calculatorului in procesul de invatamant devine din ce in ce mai importanta (chiar indispensabila) din doua motive:
-are loc o informatizare a societatii;
-mediile de instruire bazate pe informatica ofera un puternic potential educativ.
Calculatorul influenteaza evolutia copilului si a procesului de invatamant, el fiind introdus ca mijloc de invatamant si apoi de instruire programata in intreg sistemul.

Scopul campaniei „10 pentru primul meu calculator” consta in imbunatatirea calitativa a procesului instructiv-educativ a Mihaelei (implicit a Madalinei M.). Educatia bazata pe calculator se refera la orice mod de folosire a PC-ului in scop educational, incluzand fixarea cunostintelor, programe tutoriale, simulari, managementul instruirii, exercitii suplimentare, programare, creare de date de baze, precum si multe aplicatii.

Pentru ca am primit SPONSORIZARE un calculator complet de la asociatia ProLinux pentru Mihaela, voi aplica planul 2 si anume mai facem un calculator.

Cel de-al doilea calculator realizat de oamenii din online va fi ajunge la doua surori din com. Holboca/ Jud. Iasi. (DETALII CURAND)
Obiectivele: Calculatorul le va ajuta in dobandirea unor cunostinte si formarea unor deprinderi care sa le permita sa se adapteze cerintelor unei societati aflata intr-o permanenta evolutie. Acestea trebuie sa fie pregatita pentru schimbari, sa le intampine cu entuziasm si rezistenta, nu cu frica si neputinta.
Consider ca Mihaela merita pe deplin acest dar de Paste, deoarece rezultatele lor exceptionale au dovedit acest lucru si astfel ii vom deschide impreuna noi orizonturi in viata!
Durata campaniei: 20.03- 17.04 2010

Doneaza componente/ bani pentru alimente si poti veni cu noi sa daruim impreuna cele doua calculatoare!

Afis realizat de taradaciuc.com & scripty.ro 🙂 Tot ei ma vor ajuta si in aceasta campanie! AlexT. e deja la al treilea afis & s-a implicat in toate proiectele mele REMEMBER. I really appreciate it!

NU uitati de CONCURS si de lista cu sustinatorii campaniei :D.

POST LATER: Mi-a trimis Prof. Amateesei Gabriela Laura caracterizarea celor doua surori pe care dorim sa le ajutam cu un calculator si alimente din partea bloggerilor. Acum stiti exact pentru cine donati componente/ bani.
Astept sa va implicati intr-un numar cat mai mare! Vineri dimineata voi merge in Com. Holboca/ jud. Iasi cu un consultant de la Salvati Copiii sa le cunosc mai bine pe cele doua fetite si sa le stiu nevoile.

Şcoala cu clasele I-VIII, Holboca
Com. Holboca, Jud. Iaşi

Caracterizare

Eleva M. Alexandra din clasa a-VII-a B este o elevă foarte conştiincioasă şi muncitoare şi de achită se toate îndatoririle şcolare atât din punct de vedere disciplinar, şcolar cât şi în ceea ce priveşte activităţile educative ale şcolii.
Nu are nici un fel de abateri disciplinare, este foarte cuminte, liniştită şi puţin sensibilă. A fost marcată de pierderea mamei, lucru care a fost simţit în situaţia de la învăţătură, având o scădere a rezultatelor în acea perioadă. Este foarte prietenoasă şi apropiată de colegii din clasă care au fost alături de ea în momentele grele prin care a trecut.
Este o elevă silitoare, îşi scrie temele, chiar dacă acestea sunt date uneori în format electronic sau dacă pentru realizarea acestora are nevoie de culegerea de informaţii de pe internet, mergând pentru acest lucru fie la o colegă de clasă, fie la Biblioteca “Ion Creangă” din comună. Până acum a obţinut note şi medii bune având o medie generală de peste 8.00.
În ceea ce priveşte activităţile educative este foarte implicată participând atât la activităţile din cadrul parteneriatului cu Organizaţia “Salvaţi copiii” cât şi la alte activităţi din cadrul parteneriatelor cu alte şcoli din judeţ, participând şi la concursuri şcolare, fie la nivel şcolar fie la nivel judeţean sau naţional (Concurs de teatru, Eurojunior, concursuri de desene), serbări şcolare etc.
Deşi face parte dintr-o familie modestă cu foarte puţine posibilităţi materiale, se străduieşte, pe măsura posibilităţilor, să se ridice la un nivel cât mai înalt în tot ceea ce realizează sau în toate activităţile în care se implică.

Eleva M. Georgiana este în clasa a-VIII-a şi are de asemenea rezultate foarte bune atât la învăţătură (medii între 8.00 şi 9.00) cât şi la disciplină. Face parte din Consiliul elevilor din şcoala Holboca şi participă la foarte multe activităţi ale şcolii.

Prof. Amateesei Gabriela Laura
Coordonator Programe şi Proiecte Educative

Merita sa ne implicam cu totii in educatia celor doua surori (pe termen lung).

6 Responses to “Campania “10 pentru primul meu calculator” – sustinuta de bloggeri”
  1. romania inedit says:
  2. Mihaela says:
  3. Lavinia Biberi says:
  4. cipoc says:
  5. Catalin TUDOSA says:
  6. Lavinia Biberi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *