Campanie de sensibilizare a bloggerilor ieseni “Globuri cu suflet”

Conform traditiei crestine, in noaptea de 6 decembrie vine Mos Nicolae, iar toata lumea trebuie sa-l astepte cu ghetele facute. Oare cati dintre noi mai fac asta? Oare cati dintre noi mai fac pe mosul si incearca sa deseneze un zambet pe fata celor care au cu adevarat o viata grea?
In general, de sarbatori toata lumea isi aduce aminte de copilasi si la o eventuala organizare a unui eveniment festiv adresat acestora cu ocazia Sfantului Nicolae (ceea ce e un lucru destul de rau, fiindca o nevoie nu exista doar de sarbatori). Anul acesta m-am gandit la copiii aflati intr-un centru de plasament, care nu au o familie alaturi. Ce le lipseste? Ce si-ar dori ei si NOI le putem oferi pentru a le smulge un zambet?

Proiectul “Globuri cu suflet” se adreseaza tuturor persoanelor, in special bloggerilor ieseni dornici sa se implice in campanii de sensibilizare din preajma sarbatorilor de iarna. Scopul acestui proiect este de a aduce zambetul pe buze unor copii dintr-un centru de plasament din Iasi.

Obiectivele proiectului:
– oferirea de cadouri cu ocazia sarbatorilor de iarna (de Sf. Nicolae) copiilor din centrul de plasament (promit sa anunt in curand !)
– sensibilizarea bloggerilor ieseni in perioada sarbatorilor de iarna;
– dezvoltarea relatiilor de comunicare si cooperare dintre bloggeri si copiii nevoiasi;
– promovarea coeziunii sociale si a drepturilor sociale.

Perioada proiect: Aceasta campanie de sensibilizare se va desfasura pe durata a 4 saptamani (10 noiembrie- duminica 6 decembrie 09) si se va desfasura pe bloggurile personale. Pe 14 noiembrie se va organiza al 23-lea bloggmeet in Iasi, ocazie numai buna de a strange primele daruri.

Le-am putea oferi acestor copii iubire, intelegere si o sansa. O sansa de care ar trebui sa abuzam cu totii, oferind din putinul nostru altora fara prea multe posibilitati. Consider ca cel mai insemnat lucru pe care il putem oferi este caldura sufleteasca, intelegerea si putinul nostru despre care am mai vorbit. Copilasii au nevoie de hainute, fructe, dulciuri, jucarii, carti de colorat, acuarele, pensule sau creioane colorate, joculete logice, ceva sa fie atractiv, sa le puna mintea la contributie si sa isi exerseze imaginatia si gandirea. Asta cred ca i-ar ajuta si bucura.

multicolored_stuff_08Urmeaza:
– Sa va multumesc ca sunteti aici si ca vreti sa va implicati.
– Sa merg maine la Serviciul de protectie rezidentiala Iasi cu cererea sa o semnez.
– Anunt maine care e plasamentul de copii unde vom face donatia.
– Sa terminam afisul campaniei pentru a-l promova si voi pe bloguri. Vlad, mai cu talent!

As vrea sa facem si o lista de prezenta, sa stim pe ce bloggeri ieseni (si nu numai) contam.
Si sa nu uit : aveti un prieten clown care ar face niste animalute din niste baloane/ face-painting… pentru niste copii dintr-un plasament? Am pregatit multe surprize pentru ei!
Educatoarea Biberi Marina (mama) fiind in invatamant ne ajuta si ea 🙂

V-am zis ca primim sponsorizari?

17 Responses to “Campanie de sensibilizare a bloggerilor ieseni “Globuri cu suflet””
 1. nepoate says:
 2. Baibary says:
 3. george says:
 4. Neamtu' says:
 5. Everzor says:
 6. Baibary says:
 7. Denisia says:
 8. Lavinia biberi says:
 9. Veronica says:
 10. somnulescu says:
 11. akbar says:
 12. Lavinia biberi says:
 13. Soro says:
 14. daniil says:
 15. daniil says:
 16. Lavinia Biberi says:
 17. angelica says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *