Cateva observatii dupa jurizarea de la Super Blog 2014

Am jurizat și-n primăvară Super Blog, a căzut păcatul pe mine și zilele trecute, la ediția a 7 a, de toamnă. M-am amuzat, m-am indignat, am obosit, am rămas uimită de cele mai multe ori. O să vedeți de ce… 

Pe scurt: SuperBlog este o competiție de blogging ce face legatura între bloggeri (cei mici, nu A-listerii) și mediul de afaceri. Bloggerii participanți scriu articole pe temele propuse de sponsori, apoi aceştia le jurizează articolele, urmărind creativitatea, respectarea temei și a linkurilor (cuvintele-cheie și utilizarea acestora…) calitatea și relevanța textului, în mare. 

Ce au de cîștigat sponsorii? Cunosc mai mulți bloggeri deschiși să colaboreze (acei bloggeri la început de drum, cu wordpress și blogspot), obțin linkuri, review-uri, creste și vizibilitatea site-ului, ajută la SEO, accelerează comunicarea 2.0… conținutul generat este cuantificabil și rămâne online (aici garanteaza organizatoarea Claudia Patrascu si apreciez munca ei si tuturor celor implicati).
Ce au de castigat bloggerilor inscrisi? – Premii, vouchere, experenta, prieteni noi, content nou, trafic. 

teva concluzii după ce am citit 142 de articole înscrise și jurizate:

– Nu am înțeles de ce mulți neglijează pagina “Despre mine”. Este una din cele mai vizitate pagini de pe blog ce ar trebui să lămurească vizitatorii despre ce este vorba pe blogul tău, cine ești, cu ce te ocupi, de unde ești, vârsta, de când ai început blogul, ce te motivează să scrii, poate și ce spun alții despre tine;

– Fiind vorba de un concurs, aș studia puțin sponsorii înainte: ce probe au avut în alți ani, ce note au dat în trecut, pe ce pun accentul. Majoritatea însă cer originalitate, scris concis, corect gramatical și respectarea cerințelor, nimic exagerat si NU neaparat ce punctez eu aici!! Scopul e să se aducă și plus valoare brandului, cititorul să fie impulsionat și să cumpere produsul pe care-l recomanzi sau măcar să-l faci curios, să intre pe site.

– Mulți au uitat să se mai oprească din scris. Am citit articole kilometrice, fără un obiectiv clar stabilit înainte de a începe articolul. 

Un blog de succes are în primul rând conținut lizibil și accesibil oricui. Textul de mici dimensiuni sau cu fonturi greoaie nu face altceva decât să vă reduca semnificativ numărul de vizitatori. Textul poate e bun, interesant, dar asezarea in pagina nu e corecta.

1

 2

 

 

 

 

 

 

– Titlul lunii merge spreee: Televizorul, My Love, Je T’aime. 

– Cineva avea un blog culinar chiar draguț. A fost ciudat să citesc – printre borcane de zacuscă și murături de toamnă – despre tv-uri.

– “Acest articol a fost scris în cadrul competiției Superblog 2014″ punctat înaintea articolului sau după – nu prea dă bine, părerea mea. E ca și cum ai zice: e un advertorial, ăsta și cele 10 de după, scriu pentru un concurs. Pe mine – ca tititor de bloguri – ma deranjeaza.

– Am apreciat bloggerii care au scris cu diacritice și au dat sursa pozelor folosite. Să nu uit – și cand se pune un link, păi să se și vadă.

– Mulți încă scriu cu greșeli de ortografie. Se întâmplă, scrii repede, nu știu… dar un prieten tot ai care te poate corecta, din cei 10 care-ți lasă comentarii… 

Cel cu literele bolduite de mai jos a înțeles el ceva cu lizibilitatea, așezarea în pagină, dar nu, nu-i deloc bine. Pe mine m-a obosit.

superblog-4

 super-blog-3

 

 

 

 

 

 

 

Recomandări: luați în considerare sfaturile de mai sus și cititi tot ce puteți, tot ce prindeți – cărți, știri, bloguri, etichete, orice. 

Eu mi-am spus parerea personala, fiind si blogger de 6-7 ani si nu are treaba sponsorul aici. Spre linistea voastra, NU voi mai juriza pe viitor (rasuflati linistiti), insa as vrea sa invatati ceva din sfaturile primite, nu sunt cu rea intentie. Imi doresc sa invatati din ele. Notele sunt bune pentru ca s-a incurajat creativitatea si deschiderea voastra (fiind un juriu mai mare), nu ce am punctat eu personal in articol… ca nu e completata pagina despre, ca nu sunt diactritice, ca nu se pune spatiu dupa cateva fraze kilometrice sau ca s-a exagerat cu boldul. Sper ca acum va este clar. 

Invatati sa va asumati niste lucruri si scrieti bine pe viitor. Mult succes! 

11 Responses to “Cateva observatii dupa jurizarea de la Super Blog 2014”
 1. abisurile says:
 2. Litere Stacojii says:
 3. Cristiana says:
 4. Radu Thor says:
 5. Gina Bradea says:
 6. Daniela Bojincă - Pishky says:
 7. Diana says:
 8. Spanac says:
 9. Emilian Alexandru says:
 10. Emil Calinescu says:
 11. Lavinia Biberi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *