Ceva dulce si hranitor pe la birou

Am descoperit recent ceva destul de bun pentru a-mi stapani pofta de dulce la birou, dar si foamea mare pe care o am in jur de ora 12. Simt si ca-mi face bine si atunci cand trebuie sa fac fata multitudinii de probleme cu care ma confrunt zilnic, iar laptele e capabil sa lupte cu stresul acumulat de peste zi. E hranitor, energizant si amana foamea pentru doua – trei ore, eu sarind peste micul dejun.
.
photo (1)
Stiu ca e o adevarata tevatura acum cu aflatoxina din lapte si a mai fost si alta data, cu alte produse, in alte dezbateri. Sa fie mult zgomot pentru nimic, tinand cont de tot ceea ce consumam in rest?  Eu stiu doar ca nu voi renunta la ele, cand simt ca abia am descoperit lactatele de la Muller Mix Choco Balls, asa cum nu am renuntat nici la alte alimente de-a lungul timpului. Cred ca principiul masurii le rezolva pe toate si cu un pic de echilibru ne putem pastra sanatatea, tineretea si energia de care avem nevoie. Din ce am mai citit si eu din curiozitate (pe multe chiar de pe pagina de Facebook –Muller Romania, avand campania “Uber grija pentru uber gust”), limita adminsa de aflatoxina in laptele brut este de 0,05 micrograme pe litru, potrivit reglementărilor europene.
.
Aflatoxina M1 a existat dintotdeauna in lapte si nu este periculoasa atata vreme cat nu depaseste limita admisa. Pentru a fi daunator pentru organismul omului, acesta ar trebui sa consume o cantitate de 20-25 litri de lapte contaminat cu aflatoxina, timp de cateva luni, ceea ce este cam imposibil, pentru un om.
.
… si daca tot aminteam de perioada mai grea de la birou, recomand si sa rontai cateva nuci, alunele sau migdalele ce te pot ajuta sa iesi biruitoare din lupta cu stresul si te pot calma. Seara poti alerga si doua ture de parc si toate astea chiar ajuta. Trecem noi rapid si peste astenia de primavara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *