Creativitatea si Blogal Initiative

“Da’ eu nu sunt creativă” aud des, că şi cum creativitatea ar fi o moştenire genetică, precum culoarea ochilor sau metabolismul. Creativitatea necesită muncă, multă! Am mai zis şi o repet: ea nu se găseşte la fiecare colţ de stradă! Ea se naşte din lectură zilnică, educaţia primită de acasă, imaginaţie, puţin talent, mai multă libertate şi foarte important: să avem urechile ciulite la tot ce mişcă.

Nu o să împart cu voi definiţii ale creativităţii, ci un mic exerciţiu de gândire: (citit în cartea “Creativitatea în gândirea critică” de Anthony Weston)

“Este o seară întunecată şi furtunoasă. Conduci singur în maşină ta sport. Ajungi la o staţie de autobuz. Acolo, trei oameni aşteaptă autobuzul. Unul este un străin care face un atac de cord în acelaşi moment în care ajungi tu şi se prăbuşeşte. Lângă el, stă un vechi prieten care ţi-a salvat cândva viaţă. Şi ultima persoană, fie că îţi vine să crezi sau nu, este femeia (sau bărbatul) visurilor tale. Pe cine alegi?”

Aşadar, cum poţi rezolvă această problemă? Cât de creativ eşti? (Hai, nu-mi spune că te faci că nu-i vezi şi treci mai departe.) Aştept răspunsurile voastre şi cine rezolvă aceastra pro blema cât mai creativ, primeşte cartea menţionată mai sus cadou! 🙂 Deci, pe cine alegi in masina?

…si mai am o intrebare: Ai spirit de antreprenor?

Zilele astea, Chinezu a anunţat Blogal Initative – un program dedicat bloggerilor ce doresc să se implice în campanii. Foarte important: se urmăreşte și creativitatea participanților. Toate detaliile sunt pe siteIniţiativa a fost lansată impreună cu o campanie pentru BCR, în colaborare cu Revista Biz. Interesant, nu?

7 Responses to “Creativitatea si Blogal Initiative”
  1. cipi says:
  2. Caty says:
  3. Bogdan says:
  4. Caty says:
  5. Stefan-Daniel C. says:
  6. Lavinia Biberi says:
  7. DMalanciuc says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *