Cum faci rapid un puzzle > 1000 piese?

Eh, pana la primavara il terminam noi! spuneam cand ningea cu fulgi mari, fara oprire… aranjand tacticos cele 1000 de piese de puzzle-uri pe masa.

Acum ma gandesc ca-l terminam cand o sa pice si frunzele si… mai toate promisiunile nostre!

Chiar daca nu este inca gata, vreau sa iti dau cateva sfaturi utile inainte a de a te apuca de unul asemanator cu al meu + sfaturi bune vad ca s-au strans si in comentarii.

– cumpara o coala alba pe care sa lucrezi puzzle-ul. Eu am biroul inchis la culoare, unele piese sunt negre, luminozitatea deloc ok pentru ca lucram seara si pana la urma de ce sa-ti ocupe puzzle-ul toata masa/biroul… si asta o luna, doua, in functie de cat o sa dureze pana-l termini. In plus, daca vrei sa folosesti mobilierul, doar ridici cu grija coala si poti muta puzzle-ul oriunde in casa: pe jos, pe un pat sau pe alta masa. Ca sa nu mai zic ca-l poti duce cu usurinta la inramat, in cazul in care-ti doresti asta. Exista insa si un suport pentru rulat puzzle-urile de 500 pana la 3000 de piese (164 x 100 cm),

incepe cu marginea lui. Cauta toate piesele corespunzatoare si apuca-te cu grija si atentie, si cu mare rabdare!

separa piesele dupa culori. Albastru e sus, gri-ul e la mijloc, ai mai putea lasa cateva (sa zicem chiar jumatatea de jos) si-n cutie.  E important ca piesele sa stea pe fata si nu una peste alta.

– Incepi cu ce e mai usor, in functie de culori. Noi (eu cu Ciprian) ne-am impartit si a mers ceva mai usor, fara sa ne incurcam.

Nu sta sa lucrezi mai mult de doua ore/ seara. Obosesti, te plictisesti si poate te mai si enervezi. Nu e concurs. Relaxeaza-te!

– Insita, persevereaza, fa-ti un plan de bataie: astazi vreau sa termin cerul; azi vreau sa fac copacul si-mi aleg piesele negre, fac partea cu verde ca pare usoara… de fapt, nu sunt deloc parti usore. Planul e important.

– Ramai calm(a). Nu arunca cu piesele pe geam, la cos, dupa partener. Nu le manca, nu le rupe, deci nu. 🙂 Mai bine il impachetezi si-l dai unui copil, pe strada. O sa se bucure.

– Luminozitatea e foarte importanta. Noi lucram seara, cand ajungeam fiecare de la birou si eram ajutati de o veioza. In rest, in weekend eram mai productivi pentru ca aveam lumina naturala.

Asculta muzica cand faci puzzle-ul.

– Totul e sa vrei sa-l faci, sa-ti placa, sa-ti fie drag, sa te motiveze. Cu nervi nu o sa faci niciodata nimic bun. Parca altfel lucrezi cand esti vesel, relaxat.

– Lucreza totusi constant. Nu lasa praful sa se aseze pe el!

Ma intreb in cat timp il terminam.. O luna, doua, la toamna, il strangem in cutie si ascundem cutia bine sub pat? 

Puzzle-uri de oferit cadou prietenilor descurcareti (cu 1500 sau 2000 de piese) gasiti >> AICI sau si >> AICI.

15 Responses to “Cum faci rapid un puzzle > 1000 piese?”
 1. Madalina says:
 2. Lavinia Biberi says:
 3. hgf says:
 4. elena says:
 5. Vindex says:
 6. andra says:
 7. Lavinia Biberi says:
 8. Bandi Adelin says:
 9. Calin says:
 10. Lucian says:
 11. Midnite says:
 12. Sorina says:
 13. Andreea says:
 14. Ligia says:
 15. Marian Sandu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *