Daca vrei sa te simti mai bogat, ofera un cadou

Să știi să oferi un cadou e o artă și e un întreg ritual în spate. Felul în care te pregătești (poate chiar din timp) pentru a face gestul minuțios, felul cum îl alegi, cum îl ambalezi, iscusința înmânării cadoului, toate astea spun foarte multe despre felul fiecăruia de-a fi. Ceea ce dăruim, cum și cât, ne arată cum și ce suntem. 

Moș burtos,

Bucuriile mici sunt cele care dau frumusețe vieții. Mici și dese. 

Multumesc pentru toate darurile din acest an. Am învatat în ultima perioadă cât e de greu să ți se ceară un lucru și, uneori, să nu poți să-l oferi. Mi-ai pus sub brad și multă iubire. Mulțumesc din nou. Nu-mi rămâne decât să învăț mai bine cum și cui și cât s-o dau și cu cât rămân și eu. 

Acest brad, Brad Pitt… Pardon, ăsta e dintr-un alt film. Rectificăm: acest brad  (poza 1) îmi face seara mai frumoasă pentru că e impodobit cu zâmbete. Știu că natura îl împodobește poate mai frumos decât mine, însă al meu are globuri cu suflet, deci e special. M-am trezit (la propriu) cu el în casă, în cameră, fără prea multe întrebări, însă cu zeci sute de zâmbete. Mulțumesc.

sacul ți-a fost mare și greu, dar spiridușii au fost alături de tine și în acest an pentru a te ajuta

Craciunul acesta a fost mai dulce si mai gustos cu bucatele de la Danone, Băcănia Veche și mulțumesc echipei Standout. Când au venit părinții în vizită, i-am servit cu zacuscă bună, confitură de prune (era și ultima zi de post), iar tata mi-a mâncat toată ciocolata amăruie. Eu o să ma bucur de gătitul pastelor. Si de mâncatul lor, alături de cei dragi.

Mulțumesc Sorin Secret Santa #dinRomania pentru cadoul plăcut mirositor și pentru frumoasa urare (foto 3). Să știi Moșule că am trimis și eu un cadou, mai departe. Ah, tu l-ai dus lui Andrei în Tulcea?

un dar am primit și de la profesoarele de la Sc. Specială nr 5 (Globuri cu Suflet, editia a III-a): o Crăciuniță, un glob cu un îngeraș și o coroniță lucrată (cu globulețe și jucării) de cei 10 năzdrăvani din clasa I. (au un loc special în inima mea)

Mary, îți mulțumesc pentru coronița de Crăciun (foto 4). Ai muncit la ea câteva ore și nu o să uit niciodată seara de marți, când am venit cu ea acasă, plimbată prin metrou. Ce or fi crezut oamenii? Că mă pregătesc de sorcovit. Ar fi o idee, că tot sunt unii care cred că sunt “dusă” cu ea. Așa moșule, râzi! 

Și… dacă ar fi (să am și eu norocul) să lucrez într-o agenție de publicitate, The Practice Romania ar fi prima pe lista preferințelor (uite de ce). Lucrează de 5 ani pentru numeroşi clienţi cu renume şi are un portofoliu consistent de campanii de succes și unde mai pui că m-a răsfățat anul acesta cu câteva darurimăsuța albă de la IKEA, primită acum câteva luni (foto 1) și multe surprize plăcute de la Starbucks. (foto 5).

Nu trăiesc într-o lume chiar de poveste, insă îmi place să fiu înconjurată în permanenţă de poveşti (ale mele sau ale altora). Pe cateva le aud prin viu grai, pe altele le găsesc în cărţi. Invitată fiind de Monica Jitariuc la deosebita lansare  “Versez” de ivcelnaiv, m-a convins să fac cadou această carte frumoasă. Pe langă poezii cu păpădii, cu desert, detalii naive de zi cu zi şi sms-uri cu rimă, cartea cuprinde niște superbe ilustrații. Ți-o recomand!  

Moșule, doar o vorbă să-ți mai spun: mulțumesc pentru curaj și pentru decizia luată. Și pentru încredere. Ca-n fiecare an, mă întrebi ce vreau pentu următoarea perioadă: m-aș bucura să-mi aduci ce știi tu că-mi lipsește cel mai tare. Eu doar intuiesc, tu probabil știi mult mai bine. : – ).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tu ce crezi că primește Moș Crăciun de ziua lui? am întrebat eu un spiriduș, curioasă de fel.
M-a privit fix și mi-a răspuns că Moșu’ primește în fiecare an daruri regești: privirea plină de duioșire și zămbetul celor care nu uită bucuria adevăratului dar al Crăciunului. Frumos cadou, nu? 

4 Responses to “Daca vrei sa te simti mai bogat, ofera un cadou”
  1. Sorin Grumazescu says:
  2. Roscata says:
  3. Lavinia Biberi says:
  4. Lavinia Biberi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *