De vazut Silver Linings Playbook

Aseara am fost sa vad filmul Silver Linings Playbook (Scenariu pentru Happy-End  titlul adaptat in romana). M-am trezit dimineata cu gandul ca e indicat sa iubesti cand esti pregatit, nu cand esti singur. Mi-a placut mult acest film, fiecare cu ciudatenia sa, fiecare cu un farmec aparte.

539089_589293707751049_1110299477_n

De fapt, ciudati suntem cu totii, mai mult sau mai putin.Important pana la urma e sa ne acceptam fix asa cum suntem si  sa nu incercam sa schimbam pe nimeni. In filmul vazut aseara am vazut o frumoasa poveste de viata, cu schimbari, drame, suferinta, nebunie, dar si prietenie, suport din partea familiei si noi inceputuri.  Mi-a placut ca s-a pus problema si unor situatii si stari sensibile, care in societatea noastra inca sunt tabu..  spre exemplu depresia. Deci cate un pic din toate,  cat sa ne regasim…  deci merita sa fie vazut.

In ultimul articol anuntam ca ofer o invitaie dubla unui cititor/ cititoare a blogului meu (prin tragere la sorti), dar as vrea sa primesc raspuns la intrebarea “Care a fost cea mai importanta lectie invatata dupa o relatie?” Am si primit cateva raspunsuri si trec cateva si putin mai jos:

Maria: Nu poti forta pe nimeni sa te iubeasca. Dragostea dintre doi oameni se naste atunci cand amandoi vor sa isi impartaseasca iubirea, nu atunci cand vrea doar unul dintre ei. Membrii familiei tale, prietenii, colegii, partenerul, toti te iubesc pentru ca au ales sa faca asta, nu pentru ca tu vrei ca ei sa te iubeasca. Dragostea este menita sa fie simtita si traita, nu poate fi fortata.

Aleka mi-a scrs: Cea mai importanta lectie pe care am invatat-o este probabil aceea ca trebuie mai intai sa ma respect si sa ma iubesc pe mine inainte de a-i lasa pe altii sa o faca.

Roxana: Cred ca cea mai importanta lectie invatata a fost sa pretuiesc momentele frumoase si sa le trec see you vederea mai usor pe celelalte si sa spun lucrurilor pe nume la momentul potrivit, nu mai tarziu, nu niciodata. 

Roxana scrie de comunIcare, punand punctul pe i: cea mai importanta lectie invatata dupa o relatie este ca nu trebuie sa lasam atractia fizica sa ne ghideze in alegerea partenerului de viata, caci sunt mult mai importante intelegerea si comunicarea, degeaba exista o chimie fantastica daca nu exista intelegere si o foarte buna comunicare intre parteneri.

Cel mai trist comentariu a fost cel al Cameliei: In urma unei relatii pe care am avut-o cu un barbat am invatat ca, atunci cand i-am daruit dragostea mea neconditionat, atunci cand i-am oferit o saltea pe care el sa doarma, atunci cand i-am oferit o camere in care sa-si puna acea saltea, atunci cand i-am oferit ceva de mancare si ceva banuti imprumut pana la prima leafa… am primit in schimb DEZAMAGIRE.  Relatia s-a terminat dupa cinci ani de “prietenie”, el casatorindu-se cu prietena mea.

Rus Norbi completeaza cuNu face aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Sper sa trageti niste concluzii din toate raspunsurile primite… intr-un final cu totii avem defecte si calitati, ciudatenii, zile mai bune si mai rele. Cu o buna comunicare, intelegere, iubire si mult respect poti depasi aproape orice problema. Numai ca vezi tu.. toate sunt in stransa legatura. Nu prea ai cum sa renunti la una din cele amintite mai sus. Chiar nu ai cum.

Candva mi-am notat pe o agenda: Tot ce-i mai frumos abia acum incepe! Se aplica totusi in multe situatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *