Despre Creativitate, PR, Publicitate si Voluntariat

“Creativitatea face ca mesajul sa nu fie pur si simplu acolo, ci sa SEDUCA” – Liviu Ion

Chiar asa, creativitatea nu se gaseste la fiecare colt de strada! Ea se naste din lectura zilnica, educatia primita de acasa, imaginatie, putin talent, mai multa libertate si foarte important: sa avem urechile ciulite la tot ce misca.
Uitasei: socializare, minte limpede si cum as putea sa uit: fii voluntar!

Marketingul, publicitatea si PR-ul reprezinta domenii care evolueaza permanent, de aceea si studiez mult aceste domenii.
Ele au in comun ideea de promovare si vanzare a unor produse si servicii si, implicit, comunicarea, lucrul cu oamenii. Relatiile publice constituie un domeniu de activitate unde “creativitatea este vizibila si judecabila imediat.
“E vital sa intelegem ca PR-ul este o investitie mai degraba decat un cost.”

‎”Campionii nu devin campioni pe ring – acolo primesc doar recunoasterea”
‎…iar pentru studentii care vor competitie, recomand Team ADventure

Team ADventure este un Festival Concurs de Strategie Publicitara si Relatii Publice, o initiativa curajoasa semnata PRIME Iasi, care se adreseaza studentilor si masteranzilor de la CRP (Comunicare si Relatii Publice), MCA (Marketing si Comunicare in Afaceri), Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii.

Anul trecut in aceasta perioada am participat increzatoare la acest festival si echipa mea a castigat Premiul Juriului. A fost un premiu primit pe merit si felicitarile merg spre Ida, Ruxi si Munalin (echipa InsPiRe). Au muncit foarte mult, au fost flexibili, increzatori si au acumulat cu aceasta ocazie cunostinte in domeniu (fiind in anul I) si experienta lucrului in echipa. Felicitarile mele! [Impresii si poze festivalul team ADventure 2009.] S-a pus mult suflet, au fost emotii mari, strategii bune la toate echipele inscrise in concurs, dar speram sa fie mai focusate pe PR si mai putin campanii generice de publicitate.

Evenimentul din acest an presupune trei etape:

 • Lansarea de pe 21 octombrie la orele 20:00 in sala II8 din corpul A. Uitati si regulamentul. Concursul presupune inscrierea a 3 echipe de cate 4 persoane pentru fiecare studiu de caz in parte. Daca nu ai deja o echipa, stai linistit, o poti forma si la prezentare. Asa am procedat si eu.
 • Conferinta pe 4 noiembrie unde vor veni 3 speakeri din domeniu.
 • Gala de pe 19 noiembrie in care echipele inscrise in concurs isi vor prezenta proiectele. Anul acesta, brief-urile sunt asigurate de:
 • – Dopo Poco: campanie de publicitate neconventionala;
  – Icar Tours: campanie de PR;
  – Impact FM: organizare de eveniment
  .

Eu nu inteleg: ce mai astepti? Hurry Up! Ok, ok… termina totusi de citit acest articol 🙂 Si pentru ca nu am mai scris de mult pe blog, mai am multe de recomandat:

Avem nevoie de terapie prin voluntariat pentru ca este o nebunie frumoasa

AltIasi este un proiect online de voluntariat cu personalitate care vrea sa demonstreze ca Iasul merita sa fie descoperit si iubit pentru oamenii, evenimentele si povestile sale deosebite, demne de luat in considerare. AltIasi informeaza vizitatorii cu privire la evenimentele culturale desfasurate in Iasi si ii familiarizeaza pe acestia cu oamenii valorosi ai orasului.

Cum poti deveni editor AltIasi?
Se cauta colegi noi pentru categoriile: Teatru, Carte, Muzica, O Persoana si O Cladire. Ca sa te inscrii in AltIasi trebuie sa accepti ca vei face asta doar pentru satisfactiile spirituale si apoi sa urmezi pasii de mai jos:

 • 1. Pe 9 octombrie va aparea pe site, la fiecare din cele 4 categorii mai sus mentionate, cate un articol care iti va explica ceea ce trebuie sa faci pentru a te inscrie (structura va fi aceeasi la fiecare categorie – vei avea de raspuns la o serie de intrebari si va trebui sa scrii un articol).
 • 2. De pe 10 octombrie pana pe 16 (tot octombrie) ai timp sa te inscrii, sa trimiti raspunsurile la intrebari si articolul pentru rubrica la care ai vrea sa fii editor.
 • 3. Jurizarea si deciziile vor fi luate de catre toti cei care fac parte din echipa AltIasi. Te anuntam daca ai fost selectat intre 18-19 octombrie si apoi sarbatorim 2 ani de AltIasi.

“Ne dorim alaturi de noi colegi care sa fie activi, sa participe la evenimente, sa aiba argumente in alegerea unor subiecte in detrimentul altora si sa aiba o parere proprie despre spatiul cultural iesean” marturiseste Ducu pe blogul AltIasi.

O ultima incercare: se cauta voluntari pentru pr.uaic.ro mai multe detalii gasiti pe BlogDePierdutVremea. Poti lasa un comentariu pe blog sau pregateste-ti repede CV-ul intr-un “chilotel de plastic” si fugi la Centrul Comercial Felicia sa te intalnesti cu Ines! PS: Tot ea mi-a imprumutat acum cateva zile cartea
Luni de fiere – Brukner. Adorm in fiecare seara cu cartea sub perna.
V-ati prins: e o recomandare!

Uite de asta nu am timp sa mai scriu pe blog: muncesc, nu-mi neglijez serialele, citesc, din cand in cand joc poker cu noii vecini si in w-end o narghilea cu prietenii sau ies prin „dulcele târg al Ieşilor.”
Si sa nu uit: W-end-ul viitor e BlogMeet in Iasi. Vin prietenii nostri din online – Brasov la Oktoberfest de Bahlui via @Sarbatoarea(hîc!)Vinului.

Vorbareata, cum ma stiti, chiar si la ora 6 dimineata cand scriu acest articol.

“A mind troubled by doubt cannot focus on the course to victory”

3 Responses to “Despre Creativitate, PR, Publicitate si Voluntariat”
 1. ionela says:
 2. ines says:
 3. Lavinia Biberi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *