Despre sport pentru cine vrea sa faca
În ultima perioadă s-a tot vorbit de importanța sportului în școală, am mai scris și eu zilele trecute despre cum ar trebui să procedam (noi împreună sau cei aleși de noi) ca să resurcităm puțin mișcarea în școli. Ar fi păcat să se renunțe la ore și să se focuseze atenția pe cu totul alte activități, care nu implică dinamismul.
Sportul pentru mine a fost mereu o activitate jucaușă, dar totuși serioasă. O provocare pe care o înfruntam singură, dar fără să fiu singură.
Va spun pe scurt de initiativa Cupa1 – un proiect organizat de Primăria Sectorului 1, (primarul Andrei Chiliman), în parteneriat cu Asociația Sport pentru Viață.
Concepută pe principiul Champions League (grupe, sferturi, semifinale, finale), Cupa 1 aduce în competiție cele mai tari licee și școli generale din Sectorul 1. Timp de o lună, băieții si-au demonstra supremația în fotbal, handbal, baschet sau atletism. Fetele, ca în fiecare an au luptat pentru titlul de campioane la volei, handbal, atletism sau baschet. Competiția s-a aflat la cea de-a 12-a ediție și a adunat cel mai mare număr de înscrieri de echipe sportive de până acum.
Tradiția Cupei 1, recunoscută în școlile și liceele din Sectorul 1, a pornit din importanța sportului și a spiritului competitiv. Mândria de a fi elev al şcolii câştigătoare a crescut în fiecare an, odată cu notorietatea şi anvergura evenimentului. Mai mult, trofeul Cupei 1 a devenit un obiectiv important în activitatea sportivă a fiecărei şcoli.
Iar emoțiile, efortul și perseverența sunt premiate, ca în fiecare an, în cadrul unui show demn de marii campioni! Bravo lor! Cei interesati de rezultatele complete ale celei de-a 13-a ediții Cupa 1 sunt disponibile pe site-ul oficial www.cupa1.ro și pe www.facebook.com/cupa1.ro.
Cea de-a 13-a ediție a Cupei 1 a fost antrenată de Radio ZU. Partenerii media: 220.ro, amdoar18ani.ro, calificativ.ro, amelie.ro, clopoțel.ro, copilul.ro, orașulm.eu, onlinestudent, zileșinopți.ro, referate.ro, rol.ro și studenție.ro.
Sfatul meu pentru cei care încă mai fac sport în școli e să încerce să se autodepășească în permanență, să lucreze în echipe și să-și demonstreze că pot mai mult decât cred ei că pot face! Sentimentul de autodepășire este motivator.
Totuși să nu uităm că sportul e și pentru generațiile care au avut de-a face doar cu tablete de ciocolată… iar printre ei sunt profesori/părinți…
Ce ar putea fi îmbunătăţit în programă, cu ce şi cum pot fi atraşi aceşti copii către sport? Pareri?