Dupa o binemeritata pauza, putin despre relansarea ecomjobs.ro

Uitasem și care-mi este parola de aici…

Am revenit pe blog după o pauză de câteva luni. Anunțasem în toamnă că am lansat eComJobs.ro care mi-a ocupat destul de mult timp, am renunțat ce-i drept încă de pe atunci la câteva seri de filme, dar a meritat orice efort și visul a fost împlinit. Inițial am vrut să fac lansarea fix de ziua mea, dar m-am gândit mai bine că site-ul merita totuși o zi dedicată.

6 octombrie a fost ziua, când am aparut și pe Wall-Street.

După lansarea din toamnă, după tot feedback-ul pozitiv primit din toate părțile, ne-am focusat în continuare pe creșterea grupului iubitorilor de ecommerce în căutare de joburi (suntem 1000 si ceva) și fiind limitați cu actuala platformă, zilele acestea chiar lucrăm la noul site – deci sună a marea RElansare, exact.  Când zic “ne-am focusat/ chiar lucrăm” mă refer la mine și Ciprian. Am facut pe cont propriu de la copywriting la identitate, programare, promovare, tot. 

Cum arată prima variantă de site cu care am și pornit la drum în toamna 2015. Pe fundal sunt niște oameni în mișcare, de asta se și vede poate puțin ciudat. Să ne mai bucurăm de ea doar câteva zile.

ecomjobs-1

vs. noua identitate martie 2016

12729346_570229826472092_2131551805613373281_n

Așa că venim cu un nou design, mai frumos, mai verde, mai responsive, într-o formă mult mai ușor de citit și mai intuitivă, cu mai multe articole, recomandări de tot felul, toate în jurul ecommerce-ului.

Joburile au fost și vor rămâne strict din nișa de eCommerce din România, o piață de aproximativ 5000 de magazine online, iar domeniile sunt: management, programare, PR& Marketing, CRO, Editare, Design, Vanzare, Administrare, SEO și Logistica.

În jur de 200 de magazine au publicat un anunț de angajare (în aceste 6 luni de la lansare), dar am fost nevoiți să refuzăm încă pe atatea de la companii ce nu aveau legatură cu ecommerce-ul ci cu IT-ul în general. Suntem foarte stricți în privința asta pentru că accentul vrem să fie pus pe calitate decât pe cantitate.

Obiectivul nostru în acest an este să devenim un punct de referință când vine vorba de recrutare în ecommerce. Tocmai de aceea pe lângă anunțuri încercăm să oferim comunității pârghiile necesare specializarii precum accesul la evenimente din domeniu, recomandări de cărți și alte informații utile. Vom anunța și câteva parteneriate, vom fi prezenți pe la evenimentele din ecommerce de pe la noi, deci nu stăm deloc. 

De aici și absența mea pe blog… ca să mă mai scuz puțin. 🙂

10409375_570278989800509_1002692072945754819_n

Măcar așa, pe scurt, câteva avantaje pentru noul eComJobs:

Rămâne gratuit – nu e necesar să-ți faci un cont în portal, este complet gratuit atât pentru angajatori cât și pentru candidați. Acest aspect contează mult atunci cand ai o multime de task-uri de rezolvat. Procesul este mult simplificat și atragator pentru toate părțile implicate deoarece nu cere timp sau cheltuieli suplimentare și impune doar 3 pași lejeri pentru crearea unui anunț: Scrie anunțul, Verifică și Confirmă.

Noile functionalități tehnice adaugate au fost astfel gândite încât să ofere o experiență de navigare cât mai intuitivă, prietenoasă bazată pe orientarea și identificarea rapidă a detaliilor căutate.

  • feed-uri RSS pentru fiecare domeniu de activitate
  • metoda de aplicare foarte simplista (practic e afisata adresa de email unde trebuie trimis CV-ul)
  • blogul cu informații utile celor pasionați de ecommerce

Aducem cateva beneficii si pentru cei ce aleg să-și sponsorizeze anunțul: pe langa publicarea în cap de lista pe site, vom publica și sponsoriza și pe Facebook anuntul, vom trimite newslettere dedicate și vom face mai mult buzz în jurul lor. Beneficii și pentru freelanceri… sunt multe.

Anul acesta este clar un an al surprizelor și al colaborarilor, pe care le voi anunța treptat. În acest moment mă dedic portalului ecomjobs.ro, dar și altor proiecte personale.

E bine, e chiar perfect când muncești zi de zi pentru visul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *