Evolutia calculatoarelor la Muzeul de Istorie
Avem la Muzeul National de Istorie din Bucuresti o expoziție temporară despre evoluția calculatoarelor, de la primele mașini de calcul, la computerele mai moderne.
Una dintre cele mai vechi piese este o mașină de calcul din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, însă sunt expuse și calculatoare românesti ICE Felix. Nu sunt chiar foarte multe, cred că sunt în jur de 25 de exponate – Apple IIc, Apple Lisa 2, Commodore 64, IBM PC 5150, Apple Macintosh Plus, HP 150, terminalul Lear-Siegler ADM-3A, Osborne I şi altele.
În România, producţia primelor calculatoare începe în anii 50, urmand a fi folosite pentru aplicaţii industriale sau transmisiuni ale armatei. Dar vânzarile de computere au început în lume abia după 1977. Merită să trageți o fugă să le vedeți, până pe 21 iunie.
Program: de miercuri până duminică, 10- 18, preț bilet 7 lei. Următoarea expoziție poate e cu telefoane mobile. Nu e nimic anunțat, dar ar fi interesant. DETALII
Cred ca poate fi foarte interesant pentru copiii de gimnaziu si nu numai. Unii dintre ei nici nu cred ca isi pot imagina ca au existat astfel de calculatoare :).
Istoria calculatoarelor personale pe http://www.calculatoarecupersonalitate.ro
Nu am reusit sa ajung la Muzeul de Istorie pentru a vedea acest “tablou” insa am parcurs o galerie similara in Amsterdam si pot spune ca am ramas impresionata sa vad diferentele tehnologice si mai ales dimensionale.
am fost cu tatal meu si ii citeam in priviri amintirile/regretele unei epoci demult apuse…
probabil asa vom fi si noi peste cativa ani, cand copiii nostri o sa se uite mirati la iPhone-uri…