Facem mai mult decat sa #construim

Prin octombrie anul trecut, cativabloggeri (si nu numai) s-au strans sa construiasca case undeva prin Prahova. Ei au facut parte din cadrul unui proiect de constructie rapida a 14 case in 5 zile (1-5 octombrie) numit BigBuild – cel mai mare proiect al Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) – un ONG care construieste si reabiliteaza locuinte pentru familii defavorizate. Din pacate nu am putut sa ajung la actiunea respectiva, desi mi-ar fi placut foarte mult.

Anul acesta am zis da, #construim si deja planurile sunt facute pentru toata ziua de marti, 2 octombrie.

Impreuna cu alti 20 de bloggeri merg sa ajut la ridicarea unor case pentru oamenii care au cu adevarat nevoie de ajutor. Totul se intampla la Preajba, langa Craiova, de dimineata (plecam undeva la 5:30) pana seara (ajungem in Bucuresti pe la 20:30).

Anul acesta,#construim de la zero, exact ca toti ceilalti de acolo.

Ma stiti plina de energie (dar si cu o mare forta si dorinta) si abia astept sa dau o mana de ajutor in activitati precum: montare sistem invelitoare;  inchidere  pereti bai cu vidiwall; montare schela; montare termosistem; aplicarea plasa fibra de sticla o sa si tencuim, evident; executie glafuri; montare gipscarton tavan; montare gipscarton pereti; montare coltare exterioare; curatenie. Vom fi alaturi atat de voluntarii de la Habitat for Humanity, cat si de familiile nevoiase. Toata lumea se implica neconditionat si cu seriozitate.

De asemenea, tin sa felicit companiile care au contribuit la Big Build 2012Vodafone RomaniaAdVenture (ne asigura transportul si masa acolo) si-i multumesc si lui Alex Tunaru pentru incredere si invitatia de a face parte din proiectul BigBuild.

Bloggeri implicati in acest proiect: Alex Tunaru, Razvan Baciu, Andreea Stan, Auras Mihai, Oana Bratila, Pandutzu, Toma Nicolau, Andra Zaharia, Adrian Ciubotaru, Lucian Marin, Ruxandra Predescu, Cristian Clita, Dan Dragomir, Andreea Burlacu, Lavinia de la Lumea Buna, Ionut Oprea, Roxana Bursuc, Elena Ciric si probabil Cezar Vasile si Marius Matache.
.
Spre deosebire de anii precendenti, cand bloggerii prezenti sa dea o mana de ajutor au fost singurii care nu au strans donatii pentru a fi pe santier, anul acesta facem mai mult decat sa #construim. Adica strangem si noi donatii! Toti banii stransi de bloggeri vor merge catre familii. Nu o sa las aici contul meu, ci o sa va rog sa-mi lasati rapid un mail pe [email protected] cu detalii despre donatie.

Daca nu aveti posibilitatea de a dona, un share poate ajuta si articolul ajunge la cine vrea sa faca o fapta buna. Multumiri!

Daca vreti sa urmariti progresul zilei de pe 2 octombrie, urmariti pe Twitter hastagul #construim.

2 Responses to “Facem mai mult decat sa #construim”
  1. Szasz Sebes Paul says:
  2. Robert.P says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *