Festivalul Multicolor la Iasi – 2011 (a treia editie)

Mai e cineva care nu ştie ca vineri (numa’ maine nu-i poimaine) incepe >Multicolor, Festivalul de muzica si film in aer liber, in Iasi? Timp de zece zile, iesenii se vor putea delecta cu fragmente semnificative ale culturilor preferate, fie ca este vorba de cea spaniola, portugheza, japoneza, germana, franceza sau araba. Festivalul este organizat de Iniţiativa Erasmus Iaşi (IEI) se va desfăşura în perioada 10-19 iunie 2011 în Parcul Copou şi pe Strada Lăpuşneanu.

Ţările participante la festival sunt: Spania, Portugalia, Ucraina,  Japonia, United Kingdon, Franta, Germania, Siria (cultura araba), Rusia, Romania.

10 culturi în 10 zile – Program Festival:

  • Vineri, 10 iunie, ora 22:00 SPANIA – Camarón
  • Sambata, 11 iunie, ora 22:00 PORTUGALIA Canção de Lisboa
  • Duminica, 12 iunie, ora 20:00 UCRAINA – Ой, не ходи Грицю + program muzical (Bukovenka, Alexandru Tarateanu, Ilie Caras si grupul de dansatori Veselka) Luni, 13 iunie, ora 21:00 JAPONIA – Okuribito (Departures)
  • Marti, 14 iunie, ora 21:00 UNITED KINGDOM – The Best of British Animation Awards
  • Miercuri 15 iunie, ora 21:00 FRANTA – Les liens du sang
  • Joi 16 iunie, ora 21:00  GERMANIA – Alles auf zucker
  • Vineri 17 iunie, ora 21:00  ARABA – The border
  • Sambata 18 iunie, ora 20:00 RUSIA – Unchiul Vanea
  • Duminica 19 iunie, ora 21:00 ROMANIA – Nunta in Basarabia
  • ora 23:00  Soho Pub  – Petrecerea multicolora

Fiecare zi de eveniment va fi dedicată uneia dintre cele 10 ţări, iar toate activităţile se vor desfăşura în aer liber, tocmai pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, în timpul zilei, muzica specifică respectivei ţări va fi difuzată atât pe Strada Lăpuşneanu, cât şi în Parcul Copou la Casa de Cultură “Mihai Ursachi”, iar seara, în parc, va fi proiectat un film aparţinând acelei culturi, acţiunea luând forma unui cinematograf în aer liber.

De asemenea, pentru a completa universul fiecărei culturi, în Galeriile Anticariat „Dumitru I. Grumăzescu” şi în Librăria-cafenea Avant Garde din Iaşi vor fi amenajate standuri speciale în care vor fi expuse cărţi ale autorilor din „ţara zilei”.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, <multicolor a început să devină un eveniment de referinţă pentru capitala culturală a României. Avem filme foarte bune şi dorim ca şi în acest an să aducem cât mai mulţi spectatori care să se bucure de  serile multiculturale din Parcul Copou.

ps: Pregatim multe surprize, seară de seară! Remember editia a II-a, >Multicolor. Si sa nu uit: suntem si pe Facebook si pe Twitter! Participă si tu la festival alături de noi!

No Responses to “Festivalul Multicolor la Iasi – 2011 (a treia editie)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *