Ghetute pline cu cadouri de Mos Nicolae (VII)

vers2 Conform tradiţiei creştine, în noaptea de 6 decembrie vine Moş Nicolae, iar toată lumea trebuie să-l aştepte cu ghetele făcute. Oare câţi dintre noi mai fac asta? Oare câţi dintre noi mai fac pe moşul şi încearcă să deseneze un zâmbet pe faţa celor care au cu adevărat o viaţă grea?

În general, de sărbători toată lumea îşi aduce aminte de copiii fără prea multe posibilităţi şi la o eventuală organizare a unui eveniment festiv adresat acestora cu ocazia Sfântului Nicolae (ceea ce e un lucru destul de rău, fiindcă o nevoie nu există doar de sărbători). Anul acesta m-am gândit la copiii orfani şi la copiii cu puţine posibilităţi.
Ce le lipseşte? Ce şi-ar dori ei şi NOI le putem oferi pentru a le smulge un zâmbet?

Proiectul “Globuri cu suflet” se adresează tuturor persoanelor, în special bloggerilor ieşeni dornici să se implice în campanii de sensibilizare din preajma sărbătorilor de iarnă.
Scopul acestui proiect este de a aduce zâmbetul pe buze unor copii nevoiaşi din judeţul Iaşi.

Obiectivele proiectului:
– oferirea de cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă (de Sf. Nicolae) unor copii nevoiaşi din Iaşi;
– sensibilizarea bloggerilor ieşeni în perioada sărbătorilor de iarnă;
– dezvoltarea relaţiilor de comunicare şi cooperare dintre bloggeri şi copiii nevoiaşi;
– promovarea coeziunii sociale şi a drepturilor sociale.
Perioadă proiect: Această campanie de sensibilizare se va desfăşura pe durata a 4 săptămâni (10 noiembrie- 6 decembrie 09) şi se va desfăşura pe blogurile personale.

Mii de ieşeni au privit cu groază şi durere nenorocirea care s-a abaut la Scânteia, judeţul Iaşi pe 14 august 2009. Reporterii 7est au refacut traseul accidentului si au mers la famiile celor decedati. Au aflat povestile infioratoare a celor 17 orfani ai catastrofei feroviare de la Scanteia. Detalii + sursa foto 7est AICI. Am dori cu ajutorul vostru sa-i ajutam pe toti acestia la fel! Asta se va intampla doar cu ajutorul vostru, a, donatiilor/sponsorizarilor.

41278cc708478996e5c875b00950ffdeDeocamdata ne-am oprit la cazul lui Florin (6 anisori) si a Manuelei Iacob (2 anisori), ramasi orfani in urma accidentului de la Scanteia (foto). Tatal lor este in inchisoare (condamnat pentru omor), mama (de numai 26 de ani) este cea care a murit in accident. Sunt crescuti acum de bunici. Pentru a-i cunoaste si a-i ferici macar putin va trebui sa mergem pana in satul Corcodel, din comuna Grajduri, la peste 30 de km de Iasi. In tot acest demers ne sprijina si primarul comunei Scanteia, Sacaleanu Fanica, cu care a vorbit azi dimineata Iulia la telefon. Familia Alecsa isi creste cei doi nepoti, dupa moartea fiicei si traiesc din pensia bunicului si din alocatii.
Repet: a fost foarte greu sa-i alegem, dar in functie de evolutia campaniei, am dori cu ajutorul vostru sa-i ajutam pe toti orfanii acelui accident cumplit.

Ne-am oprit apoi la un alt caz. Ghetau Ilinca (2 ani) si Netca Cosmin (3 ani si jumatate). “Sunt niste copii scumpei, ai caror parinti nu le pot oferi prea multe in afara de dragostea lor. Asa ca incercam sa rezolvam noi bloggerii din Iasi cu ajutorul cititorilor nostri generosi in masura posibilitatilor noastre problema asta” ne spune Iulia pe blogul personal despre acesti doi copii (vecinii ei).

Cel de-al treilea caz. “Mihaela are 15 ani si locuieste in Perieni, comuna Probota, jud. Iasi. In vara acestui an a finalizat cursurile Scolii Generale din Probota cu 9,55 si a intrat in clasa a –IX-a la un liceu din Iasi.
Fata provine dintr-o relatie esuata din care au rezultat 3 copii. Parintii nu s-au inteles niciodata, in familia lor aveau loc adesea certuri pe fondul consumului de alcool al tatalui, motiv care a dus la sinuciderea acestuia in anul 2006. Mihaela isi doreste foarte mult sa invete in continuare in clasa a-IX-a, insa din motive financiare mama nu isi permite plata navetei sau internatul. De un an de zile aceasta convietuieste cu un barbat din sat, neglijand proprii copii. Practic, ea i-a parasit pe copii, iar Mihaela ii ingrijeste pe cei doi frati mai mici ai sai muncind ocazional prin sat” ne-a spus Asistent social Corina Balan de la Salvati Copiii- Filiala Iasi.

Capture-8Campania “Globuri cu suflet” este sustinută de majoritatea bloggerilor din Iasi. Dacă vreti sa donati ceva, astept mail, comentarii, mesaje pe ym, sms. Donatii in bani -cont ING Iulia Iulia : RO32INGB0000999900526948

Le-am putea oferi acestor copii iubire, înţelegere şi o şansă. O şansă de care ar trebui să beneficiem cu toţii, oferind din puţinul nostru altora fără prea multe posibilităţi. Consider că cel mai însemnat lucru pe care îl putem oferi este căldura sufletească, înţelegerea şi puţinul nostru despre care am mai vorbit. Noi ne-am gândit să le oferim: hăinuţe, fructe, dulciuri, jucării, cărţi de colorat, acuarele, pensule sau creioane colorate, joculeţe logice, ceva să fie atractiv, să le pună mintea la contribuţie şi să îşi exerseze imaginaţia şi gândirea. Asta credem că i-ar ajuta şi bucura.

3 decembrie 17:08 Am primit un nou comentariu de la o mamica “DACA SA-R PUTEA SA VINA SI LA CIPII MEI DE 5 ANI SI RESPECTIV 7 LUNI MOS NICOLAE 074159XXXXX”

Am sunat imediat, mi-a dat adresa si oficial peste cateva zile vom merge in 4 locatii, la 9 copilasi! Am mari emotii! Maine merg cu Iulia la cumparaturi! 🙂

6 Responses to “Ghetute pline cu cadouri de Mos Nicolae (VII)”
  1. Lavinia Biberi says:
  2. georgiana says:
  3. elenacojocaru says:
  4. newdada says:
  5. Urari Mos Nicolae says:
  6. elenacojocaru says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *