Globuri cu Suflet, editia a patra (Pregatiri)

Ghetute pline cu cadouri de Mos Nicolae

Sunt 4 ani de cand ma gandesc sa ofer bucurii copiilor de Mos Neculai (pe 6 decembrie), cand toata lumea ar trebui sa-l astepte cu ghetele facute si cu sufletul plin de emotie si bucurie. Oare cati dintre noi mai fac pe Mosul si incearca sa deseneze un zambet pe fata celor care au cu adevarat o viata grea? Nu vreau sa se piarda aceasta traditie.

Dorinta unei astfel de campanii a aparut in nov. 2009 si astfel am initiat Globuri cu Suflet (ajutata fiind de bloggerii ieseni) ce se adreseaza tuturor persoanelor dornice (in special oamenilor din online) sa se implice in campanii de sensibilizare din preajma sarbatorilor de iarna.  Scopul acestui proiect este de a aduce zambetul pe buze unor copii nevoiasi din tara noastra.

Sa ne amintim impreuna cum a fost pe 6 decembrie, in fiecare an de Globuri cu Suflet:

 

Cum am petrecut pe 6 decembrie 2009 (click pe linkurile de mai jos)
– Cum ne pregateam seara, 5 dec. 2009:  Pregatiri de sarbatori- copiii il asteapta pe Mos Nicolae
– Cum ne-am bucurat cu cei mici, pe 6 dec. 2009: Cadouri de la Mos Nicolae pentru “Globuri cu suflet”
Album foto Facebook: “Globuri cu suflet” – prima editie, 6 decembrie 2009

Final campanie Globuri cu Suflet, prima editie

Cum am petrecut pe 6 decembrie 2010 (click pe linkurile de mai jos)
Final Globuri Cu Suflet, editia a II-a
Album foto Facebook: “Globuri cu Suflet” – editia a II-a, 6 decembrie 2010

 

Final campanie Globuri cu Suflet, a II-a editie

In 2011 am organizat Campania “Globuri cu Suflet” atat in Bucuresti, cat si in Iasi.

Cum am petrecut pe 6 decembrie 2011, editia din Bucuresti (click pe linkurile de mai jos)
– Ce-si doresc copiii de la Mos Nicolae? Globuri cu suflet
– Pregatiri – Globuri cu Suflet 2011
– Final Globuri cu Suflet 2011. Condimente pentru fericire.
– Album Facebook: Globuri cu Suflet, editia a III-a, Bucuresti

Sunt mandra si tare incantata de cum a iesit campania si in IASI! 

Finalul nu-i aici” ne spune Anda Elena in acest articol: Globurile cu suflet au ajuns la copii! Video si impresii gasim si la Iustinian Popa. Felicitari Andrei Dumbrava si Alex Taradaciuc pentru intreaga organizare!

Multumim tuturor celor care s-au implicat si au donat pentru copiii din campania “Globuri cu Suflet” din toti acesti ani.

 

GLOBURI CU SUFLET, editia a IV-a (6 dec. 2012)

12 copii de la Scoala ajutatoare pentru copii cu dizabilitati si handicap, Scoala Speciala Nr.5 din Vitan,  Bucuresti si-au pregatit deja ghetutele si il asteapta pe Mos Nicolae. Ei spun ca au fost cei mai cuminti!

Povestea copiilor nostri din campania Globuri cu Suflet, editia a IV-a

Noi suntem doisprezece copii in clasa a II-a, la Scoala Gimnaziala Speciala Nr. 5, din Bucuresti.

Dupa cum va spune si numele scolii noastre, suntem intr-adevar “speciali” din doua motive. In primul rand, suntem “speciali” pentru ca suntem lipiciosi, ne bucuram de oricine vine sa ne dea atentie, avem cele mai frumoase zambete si mai mult, stim sa lucram foarte mult: desenam, pictam, coloram, ne “luptam” cu literele si cu cifrele si facem si cele mai frumoase decoratiuni. In al doilea rand, suntem “speciali” pentru ca nu putem sti atat de multe lucruri in comparatie cu ceilalti copii de varsta noastra.

Drept urmare, fiecare dintre noi scrie mai jos povestea lui:

 • Alecu Andrei – Eu nu am nici mama, nici tata, in schimb am multi prieteni care locuiesc cu mine in camin si altii cu care ma inteleg foarte bine la scoala. Eu nu stiu sa scriu si sa citesc, dar ma straduiesc din greu sa invat. (Diagnostic: deficienta mintala, instabilitate emotionala si deficit atentional)
 • Apostol Mihai – Eu vorbesc doar de un an,desi am 8. (Diagnostic: tulburare de spectru autist)
 • Banila Stefan – Eu nici acum nu pot vorbi, dar tot incerc. Eu nu ii cunosc pe parintii mei, decat pe fratii mei. Dar cu toate acestea, sunt fericit pentru ca am o mama noua care are grija de mine. (Diagnostic: intarziere psihica usoara, ADHD, retard grav in dezvoltarea limbajului; copil aflat in plasament)
 • Boranescu Robert Stefan – Eu vin destul de greu la scoala, deoarece stau foarte departe si parintii mei nu au bani in fiecare zi de transport. (Diagnostic: intarziere mintala, deficit atentional, instabilitate emotioanala; caz declarat social)
 • Mindroc Daniela – Eu nu pot sa merg.(Diagnostic: handicap grav- parapareza spastica, intarziere usoara in dezvoltarea psihica)
 • Nicolae Robert Ioan – Eu mi-am cunoscut mama, dar ea nu s-a mai interesat de mine. Acum am o noua mama, care ma iubeste asa cum sunt. (Diagnostic: intarziere mintala, ADHD, dislalie, imaturitate emotionala; copil aflat in plasament)
 • Opera Valentin Nicolae – Pe mine mama m-a parasit, iar tata a fost plecat foarte multi ani de acasa. In schimb, bunica mea a avut grija de mine si de ceilalti sapte copii ai ei. (Diagnostic: intarziere mintala usoara, deficiente instrumentale severe, tulburari emotionale)
 • Petre Cristian Daniel – Eu obisnuiesc sa umblu prin gunoaie si sa cersesc, pentru ca de multe ori nu am ce sa mananc. (Diagnostic: intarziere mintala, imaturitate afectiv- comportamentala, deficiente instrumentale severe; caz declarat social)
 • Poenaru Petru Robert – Eu am fost parasit de mama mea, iar tatal meu nu se poate ocupa de mine, drept urmare ma creste un prieten de familie. (Diagnostic: intarziere psihica, blocaj emotional, atacuri de panica)
 • Tudor Rafael – Eu am ramas repetent la o scoala normala, deoarece nu tineam pasul cu ceilalti elevi din clasa. (Diagnostic: intarziere psihica, tulburari emotionale; caz declarat social)
 • Voicu Delia – Eu nu cresc la fel de repede ca ceilalti copii. (Diagnostic: handicap grav- retard psihic, nanism somatogenic, sindrom hiperkinetic)
 • Khalaf Mohamed  Eu nu sunt de aici din tara si abia invat sa vorbesc. Uneori imi este greu sa imi fac prieteni. (Diagnostic: ADHD, tulburari de limbaj, tulburari emotionale)

Acestia suntem noi: “Nu suntem nici buni, nici rai, ci suntem …pur si simplu”.

Durata campaniei: 5 nov. – 5 dec. 2012. Echipa Globuri cu Suflet, editia a IV-a Bucuresti este formata din Monica Olteanu, Sorina Vana… si cine mai vrea. Ca si anul trecut, cine se implica mai mult in toata aceasta perioada si strange donatii consistente pentru micuti, o sa vina alaturi de noi pe 6 dec. 2012. Multumim Marin pentru bannere!
.
Cont bancar: RO 76 BTRL 0470 1201 F189 30xx– deschis la Banca Transilvania,  Biberi Lavinia (contul o sa fie monitorizat alaturi de intreaga echipa Globuri cu Suflet, editia a IV-a, București). Cautam sponsori, orice ajutor este binevenit şi apelez asadar la toţi oamenii din online să ajute acesti copilasi cu probleme.
.
Tot Anda o sa se ocupe si in editia din acest an, fiind coordonatore in Iasi. Detalii si aici: Globuri cu Suflet – inceput de bucurie. Cine vrea sa sustina aceasta campanie sau sa doneze, ma poate contacta pe adresa: biberi.lavinia @ gmail.com sau la 0742646001.
 .
Daca-ti doresti cu adevarat sa faci o fapta buna in preajma sarbatorilor de iarna, ai putea dona in campania “Globuri cu Suflet”, editia a patra. Iar sentimentul pe care il ai dupa ce ai donat si stii ca ai ajutat la randul tau, credeti-ma ca e de nepretuit!

Arata-le copiilor ca Mosul nu i-a uitat! 

4 Responses to “Globuri cu Suflet, editia a patra (Pregatiri)”
 1. Karen says:
 2. ioana says:
 3. Valentin Vesa says:
 4. George says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *