Globuri cu Suflet – editia de Craciun 2014

Acesta este albumul complet al fericiriiGloburi cu Suflet VI, 2014, ediția de CrăciunAu trecut două săptămâni de când am adus în 4 familii și pentru 15 copii speranța că spiritul Crăciunului există. Nu le-am făcut viața mai ușoară, dar le-am oferit din suflet ceva ce să le însenineze sărbătorile de iarnă.

În doar câteva zile (după editia Globuri cu Suflet VI de Mos Nicolae) am reușit să strângem și alte donații pentru alimente, un sac plin de haine pentru copii, 100 de brioșe, câteva jucării și per total ne-am descurat foarte bine, neașteptat de bine și în acest an. Vă mulțumim din suflet!

O parte din cele cumparate… alimente, fructe, legume, produse de îngrijire personală, produse de curățare (bucătărie, baie), dulciuri foarte multe, cărți de citit, jucării, jocuri. Aici puteți accesa lista de cumparaturi

1-globuri-cu-suflet-2014

Pe cine am vizitat în acest an pe 23 decembrie:

Am fost la familia lui Andrei (bolnav de  autistm) din Cernica. De dimineață ne aștepta să facem împreună bradul alături de sora lui mai mare. Ce ne-a impresionat cel mai mult e că face zilnic naveta împreună cu mama lui, până la București, la Școala Specială Nr. 5. Nu contează dacă ninge, plouă, amândoi vin cu autobuzul, de la prima oră, spre capitală. Cât e Andrei la școală, mama face curățenie prin case, prin scări de bloc, cât mai aproape de zonă și in jur de 14-16 se întorc spre casă.

A fost un copil tare dorit și mama e cea care se ocupă cât poate și cât de pricepe de educația lui.  Mi-a povestit cu lacrimi în ochi cât de mult a suferit văzând că Andrei s-a născut cu probleme, nu înțelegea de ce nu comunică cu ea, de ce nu răspunde când îl strigă, nu arăta cu degetul ce vrea, ce a văzut, ce l-a surprins. După mult timp i-a spus cineva din sat că Andrei ar avea autism… nu auzise niciodată și cu greu a acceptat asta. Important e că acum Andrei e bine și că face progrese la școală.

2-globuri-cu-suflet-2014

Din Cernica am ajuns la Delia acasă, în zona Vitan. Pe ea o știu tot de la Școala Specială 5, având și ea probleme de vorbire, suferind de autism. O știu din 2011, de când merg la Școala pe 6 decembrie și e o fetiță tare veselă și lipicioasă. Vine, te îmbrățișează, nu-ți mai dă drumul.  Anul acesta în vară i-a murit mama, de cancer, iar tatăl se descurcă destul de greu cu educația ei, cu alimentele, cu tot ce presupune cresterea sănătoasă a unui copil de 10-11 ani. Așa că am hotărât să-i facem și ei o vizită înainte de Crăciun.

Sperăm să citească rapid toate cărțile primite și să se bucure de toate darurile de la noi toți. Tatal ei a fost ajutat cu alimente, cu produse de îngrijire personală (pentru el și Delia) și foarte multe lucruri utile. Alături de ea, cu roșu, e o prietenă de joacă.

3-globuri-cu-suflet-2014

Din zona Vitan ne-am dus în Valea Ialomiței, în sectorul 6, la doamna Valentina.  Aici eram tare asteptati! Gașca era mare! Ne-am bucurat alături de cei 6 frați minunați (în total sunt 8), toți isteți, veseli și cu bun simț. Nu cred că am mai cunoscut o familie așa numeroasă și așa frumoasă și unită. Am cântat împreună colinde și în română și în engleză și în franceză, ne-am bucurat din plin de momentul împodobirii și înainte să plecăm cei mici ne-au și dansat  puțin cha cha pe hol. A fost o atmosferă tare frumoasă  și primitoare acolo în casă… 

Acum după sărbători noi din echipa Globuri cu Suflet vrem să le ducem și un calculator (mulțumiiiim Cristian Serban), alimente (mulțumim din nou lui Cristian) mai multe perechi de încălțăminte pentru baietii cei mari de 17-18 ani (mărimile 40 și 42). Abia asteptăm să-i vizităm și să le vedem reacția! 🙂

4-globuri-cu-suflet-2014

Dacă vă spunem pe unde am mai ajuns în seara de 23 decembrie… tocmai în ghetoul din Rahova. Ciudată experiență am mai avut! 

Am cunoscut trei fete, verisoare, cea mare fiind și ea bolnavă de autism. Si aici am colindat, fetele mici ne-au dat lecții la colindat și erau tare tare rușinoase. Le-am lasat să facă singurele bradul de Crăciun, noi puneam ațe la globuri și bomboane și abia după ce am plecat noi au mâncat din dulciurile primite. Au fost simpatice! Doamna Tudor ne-a sunat după să ne mai mulțumească încă o dată și nu și-a imaginat că o să-i facem o bucurie așa mare înainte de Crăciun. “Credeam că veniți și voi așa cu o sacoșică mică, cu o banană pentru fete!”

Ora 23 ne găsise tot prin zonă… se făcuse frig, era ger afară, dar știți cum se zice (uneori se exagerează cu expresia) – dar noi chiar simțeam căldură-n suflet. Eram bogați sufletește. 

globuri-cu-suflet-5-2014

*** Mulțumiri speciale sponsorilor, tuturor sustinătorilor și celor 4 prieteni* (Ioana, Alina, Ciprian și Marius) cu care am”colindat” Bucureștiul în lung și-n lat, pe 23 decembrie 2014***

 • Îi MULȚUMESC lui Adrian care e alături de campania Globuri cu Suflet încă de la început, din decembrie 2009! În fiecare an mă uimește și donează pentru cei mici. Pe la sfarșitul lunii noiembrie îi povestesc așa pe scurt unde vom merge, la ce copii, la ce familii, iar în acest an a donat și un prieten de-al lui pentru campanie. Eu apreciez mult întreaga susținere, încrederea în proiect și poate (sper) să ne cunoaștem și noi curând. Ar fi cazul după 6 ani.
 •  MULȚUMESC mult si echipei 2Parale pentru donatie și pentru mobilizarea afiliaților. Au mai venit donatii acum înainte de Crăciun și cu siguranță și-au reamintit de campanie tot de la voi, de anul trecut. Multumesc și sper colaboram și în 2015!
 • MULTUMESC afiliaților de top: Octavian Jomir și Şerban Cristian! Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați pentru al doilea an consecutiv! Donatiile voastre au contat mult, mult pentru campania din acest an!

Cristian ne ajuta acum în ianuarie și cu un calculator pentru cei 8 frați, cu alimente pentru ei (cumpărături serioase, de peste 1000 lei), cu încălțăminte… foarte tare! Eu il apreciez mult! 

 • MULȚUMIM mult și prietenei mele Cristina Pană! Ea ne-a ajutat și anul trecut și tot de la ea am și contactul familiei cu 8 frați!
 • Îi MULȚUMESC mult Danei Balan. M-a surprins mult anul acesta. Un om tare cald și mi-a dat câteva sfaturi tare bune înainte de campania din acest an!
 • Cristian Haldan a vrut să le cumparam celor mici multe dulciuri și așa am și făcut! MULTUMESC pentru donație!
 • Multumesc și familiei mele pentru susținere și donatie (Alina și Marina)! 
 • Catalin și Cami ne-a trimis un sac plin cu haine pentru copii, mărimi mici. MULTUMESC mult!
 • MULTUMESC mult Ada că a fost dupa haine atunci dimineața pe 23 decembrie, până în Bragadiru.
 • MULȚUMIM învățătoarei Alina Sfarleapentru tot ajutorul din campanie și Școlii Speciale Nr 5 pentru recomandarea celor două familii 0 familia Deliei și familia lui Florin din Cernica. Având * înseamnă că e din gașcă și că a fost cu noi pe 23 dec. 
 • Veronica Soare ne-a dat două jucării pentru Delia și Florin! Multumesc frumos în numele lor!
 • Nici Marius Doca* nu a stat indiferent și a donat pentru toti cei din campania Globuri cu Suflet. Marius ne-a ajutat cu multe anul acesta – am cărat împreună toate cumpărăturile făcute (și au fost câteva…), să facem pachete până târziu în noapte, apoi să le ducem în mașini, ordonate, pe 23 decembrie a stat o zi întreagă cu noi și ne-a ajutat cu tot ce a fost nevoie.  
 • La fel și Ciprian Dragoi* a donat pentru Globuri cu Suflet, a avut muultă răbdare cu mine la cumpărături (si pe 5 dec și pe 22 dec), a venit cu propuneri foarte bune și am mai completat din listă, apoi am urcat cumpărăturile în casă, le-am împachetat până tarziu (alături de Marius), le-am împărțit pe familii, m-a ajutat foarte, foarte mult. Apoi a venit ziua de 23 decembrie și a venit cu noi… MULTUMESC pentru tot! 
 • A mai donat pentru Globuri cu Suflet și domnul Peter Eva Agota! MULTUMIM!
 •  și managerul de la InPuff – Horhoianu Mihai. MULTUMESC pentru încredere! 
 • MULȚUMIM Solaris pentru produsele BIO (fructe uscate, musli mix alune, unt alune de pădure, fulgi de porumb, covrigi). Am avut 22 de pachete pentru copiii de la scoala (donațiile de la Mos Nicolae). 
 • MULȚUMIM mult Mihai Popa Catalin pentru donație!
 • MULȚUMIM si lui Claudiu Farcas! I-am tot povestit câteva zile de Globuri cu Suflet (ne-am văzut la două evenimente) și m-a uimit plăcut cu donația făcută! Sper să ramai alături de noi și în 2015! 
 • În ultima zi a campaniei a donat și Ciprian Gavriliu și data viitoare poate ajunge alături de noi, de Crăciun, la familii. 
 • MERCI mult mult și Ioanei Oncioiucare mi-e alături deja de trei ani în campanie și ne bucurăm cu toții de prezența ei și de pozele făcute! Prin ea și OLX a aflat de campanie donând 100 de brioșe.
 • Tot cu ajutorul Ioanei s-au mai adunat și alte două donații de 250 lei și 100 lei, venite de la persoane anonime. Vă mulțumim!

Wow! Am fost câțiva în aceasstă campanie! E foarte fain să vă am alături! Sincer nici nu știu cum să vă mulțumesc pentru că aveți încredere în mine și-mi doresc mult să-mi rămâneți alături si la următoarea ediție, cu numărul 7, din decembrie 2015.

Să nu uit de Anda din Iași care organizează și acolo Globuri cu Suflet, de 4 ani deja. MULȚUMESC!

2014-12-22 22.35.47

Vreau să amintesc și de partea financiară, ce am strâns și cum i-am împărțit. De Moș Nicolae am cumpărat daruri copiilor în valoare de 1750 lei,  iar de Crăciun am reușit să mai strângem 3158 lei. TOTAL donatii Globuri cu Suflet 2014 = 4908 lei (fără donația de 350 lei, din partea prietenilor Ioanei Oncioiu). Avem bonurile păstrate, cine a vrut contract de sponsorizare am făcut, totul e scanat și transparent pentru cineva vrea detalii amănunțite despre campania din acest an. 

Am explicat tuturor că au primit toate aceste daruri de la câțiva oameni simpli, oameni care se simt bine dăruind, unii vor chiar să rămână anonimi. Nu au fost daruri nici de la Moș Crăciun, nici de la Primărie sau de la Protecția Copilului sau altele. Nu. Cu toții suntem prieteni, am pus bani de la noi, din salariile nostre/ din firmele nostre și ne-am mobilizat la final de an să facem împreună oamenilor – cu mai puține posibilități financiare – sărbătorile (mai) frumoase. 

Să avem sănătate în Noul An! Vă îmbrățișez pe toti cu drag și respect!
Aici sunt adunate toate editiile din 2009 – prezent. Vă invit să facem gașca unită și în 2015.

No Responses to “Globuri cu Suflet – editia de Craciun 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *