gpec 10

10 ani de GPeC, networking, standuri pline, speakeri internationali (Neil Patel, Chris Goward, Ivan Mazour, Craig Sullivan, Simo Ahava, Matthew Woodward, Matt Komorowski, Yauhen Khutarniuk), prezentatori indragostiti (Raluca si Andrei Radu), participanti curiosi, mult know-how (11, 12, 13 mai), mai multe informatii despre CRO, workshop-uri pline de dinamism… cam asta a fost atmosfera de la GPeCSummit 2015.

11078245_1117876828238273_1593937469364362955_n

Spunem ca s-a discutat mult despre CRO (conversion rate optimization) – valorificarea la potential maxim a traficului unui website. Craig Sullivan, unul dintre cei mai buni specialisti internationali in optimizarea conversiilor, a vorbit despre importanta testelor A/B, punctand greselile pe care le fac magazinele online. “Customer Journey is in your head – drumul pe care il vrei tu, nu este si cel real, de aceea este important sa testezi intotdeauna si sa nu gandesti tu in locul clientului”.

Cred ca orice om de marketing si/sau proprietar de magazin online ar trebui sa-si dedice timp pretios si pentru CRO. Este un domeniu mai nou in Romania, insa castiga din ce in ce mai mult teren. Ceva asemanator s-a intamplat acum cativa ani si cu SEO, Social Media, Storytelling-ul… cand doar cateva branduri intelegeau importanta lor, urmand incet incet sa devina indispensabil. Folosind avantajul oferit de optimizarea ratei de conversie, magazinele online pot cel putin sa isi dubleze numarul clientilor fara a cheltui in plus pe achizitia de trafic. 

Multi nu realizeaza cat de mult pot face cu o unealta accesibila si usor de folosit precum Marketizator. Am avut stand la GPeC, am primit foarte multe intrebari, s-a completat si quiz-ul (primind si un audit personalizat) si am intalnit atat oameni super curiosi de tool, dar si multi care considera CRO-ul un proces complex si chiar daca stiu ca e important si util, totusi amana mereu. 

*** Companiile cheltuie in general 92% din buget pentru a aduce clienti pe site-ul lor, si doar 1% pentru a-i face sa converteasca. Sursa: Eisenberg Holdings

În concluzie, Gala Premiilor Ecommerce – ediția de primăvară – PeC Summit a adunat crema media și a reușit să atragă atenția asupra unui lucru extrem de important: online-ul este viitorul! Așadar, așteptăm ediția de toamnă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *