Hello Stranger!

Alexandru m-a întâmpinat într-o seară de iarnă cu zâmbetul pe buze, la iesirea din metroul din Dristor, cu o plasă plină cu carți. Uite, astea sunt toate ale tale și mi le întinde. Încerc să iau plasa într-o mână, oftez căci erau foarte grele, apoi îmi zâmbește și ma oprește, punând mâna lui caldă peste a mea. Ridic ochii hipnotizati de la plasa plină ochi cu carți și mă oprește pentru câteva secunde. Lasă, le mai țin eu puțin.
Și fără să schițeze un gest de regret.

Avea pantaloni roșii, o scurtă gri sau neagră, descheiată, fără fular și încălțăminte ușoară. Cred că erau teniși gri. I-am întins mâna mea rece și ușor tremurândă, ne-am prezentat și i-am zis că vreau să-i plătesc cărtile macar cu un ceai cald, ceva de băut. Eram ușor fâstâcită, poate de la ochii lui caprui închis și calzi. M-am uitat prin jur și am dat din umeri. El deja se gândise la locație și mă invită să mergem repede la Mec, fiind și cea mai apropiată locație. M-a și atenționat că dacă nu întârzia metroul (deci nu eu), aveam mai mult timp la dispoziție să stăm la povești. Se grăbea să ajungă undeva în 40 de minute.

Mi-a zis pe drum că dacă-i mai pun atâtea întrebări ca în ultimul mail, o sa plece poate mai repede.

S-a gandit la campania inițiată în 2010 Îmbrățișăm lectura și la faptul că m-aș bucura să primesc la randul meu niște carti. De la un necunoscut. (Și a avut dreptate). Trecuseră trei zile de când mi-a trimis primul mail pe contactul blogului. Recunosc că l-am deschis în metrou, fugitiv și am zis că-i răspund când ajung acasă. Ajung totuși îngândurată spre casă, m-am gandit că e sigur cineva care vrea sa mă cunoască in offline și a folosit clișeul “vreau să ne vedem pentru că vreau să-ți dau ceva”, am niște cărți pentru tine. Poate le vrei.” Cu abordarea asta nu ai cum să dai greș. 1. vrea să te cunoască, deci se arată interesat de persoana ta și te simți măgulit că-ți mai citește și blogul 2. nu vine cu mâna goală la o astfel de întâlnire, îi place să facă cadouri; 3. cărți – eu nu am cunoscut pe cineva care sa refuze niște cărți noi, din domeniul în care e pasionat.

 A doua zi, îmi trimite același mail, însă pe altă adresă…

Îl abordez cu hotărâre, scrupulozitate, îndărătnicire. Fiind și suspicioasă, am început să-mi pun (urmând să-i pun și lui) zeci de intrebări: de ce tocmai mie?, m-a văzut mai necitită și imi dă mie cărțile lui?, de când îmi citește blogul?, avem prieteni comuni?, știa el că eu chiar intenționam să-mi achiziționez căteva cărți din domeniu, acum la început de an?, totul era un val vârtej în mintea mea și am zis să-i răspund la acel prim mail prin câteva întrebări. În mare, erau cele de mai sus. El mi-a răspuns ușor iritat, câte puțin la fiecare întrebare, atașând și o poză cu cărțile ce urmau a-mi fi oferite. Uite-le. Am mai dat din ele însă…le vrei?  A fost amuzant să cochetez cu Alexandru în atâtea feluri versatile.

Am zis să te contactez pe tine pentru că sunt de acord și îmi place motto-ul “comunicarea este nonverbală” – extras din primele mail-uri

Da, practic m-am întâlnit într-o seara de miercuri (11 ian. a.c.) cu un necunoscut de pe Google + și care m-a ademenit isteț cu 15 cărți despre antreprenoriat, marketing, PR, vânzări sau despre forța gândirii pozitive în afaceri și…  uite, le vezi chiar mai jos.

A fost o întâlnire destul de energizantă aș zice, și-i mulțumesc frumos pentru gestul frumos, de a-mi dărui câteva carți din biblioteca lui personală. Am râs mult, era curios cum am ajuns să ma implic în atâtea proiecte, ce fac în viața de zi cu zi, ce planuri am de viitor, și-mi tot repeta: uite cum îți sclipesc ochii, se vede că-ți place ceea ce faci. A fost amuzant să mă întâlnesc cu un cititor al blogului și poate voi mai repeta expriența.

Anul a început așadar într-o notă plină de optimism și cu cărți doldora în biblioteca mea din București. Alexandru s-a mutat din țară, din câte am înțeles. Dar o sa se întoarcă și speră să ne mai întâlnim. Și eu.

[Liftul s-a stricat în acea zi și am urcat 10 etaje, ținând mandră în brate o plasă plină cu cărți. A fost amuzant!]

PS: Ce cărți ați dăruit în ultima perioadă? Nu de alta, dar spune mai mult despre voi decât ce carti ați primit. 

2 Responses to “Hello Stranger!”
  1. LucicX says:
  2. Șerban says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *