IaSi planteaza, editia a V-a

Hello spring! Do you remember me? (:

Nu stiu daca pentru unii succesul inseamna doar sa sadesti un pom, sa construiesti o casa si sa ai un copil… insa, ceea ce-i cert e ca am facut astazi un pas spre Mai Bine si ca inima copacului sadit de mine o sa bata pentru noi toti pentru ca avem dreptul la un aer mai curat.

Am multe amintiri legate de copaci… Imi amintesc ca atunci cand eram mai mica am ingropat in gradina bunicilor un sambure de caisa. Dupa un an, curioasa fiind, am scormonit acel loc si am gasit o frunzulita. Am fugit toata gradina intr-un suflet si i-am povestit bunicului cum am gasit acea frunzulita, cu atat entuziasm de ziceai ca am gasit o adevarata comoara in spatele casei. [Desigur, cu frunzulita smulsa, in mana.]
Apoi, fiind putin mai mare vroiam mult sa-mi construiesc o casa in copac. Aveam eu nebunia asta, sa am un coltisor doar al meu si asta doar pe timp de vara. Ce-i drept, nici acum nu-mi displace ideea de a-mi bea dimineata ceaiul in casa din mijlocul naturii, printre ramurile unui copac. Conditia ar fi sa am internet, fireste. [Nebunia continua… inca visez la casa din copac.]

Astazi e o zi de trecut in calendar: am sadit primii mei puieti de salcie
Nu m-am mai distrat asa de pe vremea cand ma urcam in nucul bunicilor mei de la tara si speriam lumea care trecea pe sub el. De fapt, era nucul vecinilor si-mi placea ca era o adevarata cocotaniada si crapam nucile direct din varful copacului. Simteam si adrenalina de a nu ma vedea vecinul ca-i mananc nucile, insa era si o modalitate amuzanta de a face miscare si de a ma distra cu prietenii mei din copilarie.

Sa nu mai lungesc vorba: da, azi am plantat doi puieti valorosi de salcie si as vrea sa cred ca experiena se va repeta si la urmatoarea editie IaSi Planteaza. Desigur, nu as fi reusit fara ajutorul prietenei mele Irina Dinga (ex presedinte TERIS), plus ajutorul altor baieti saritori. La plantat nu am fost singura, fireste. Am fost alaturi de alti 80 voluntari de la Asociatia TERIS (Asociatia “Tinerii Ecologi Romani din Iasi”) si Asociatia Mai Bine. [Acestia fiind si organizatori.] Intalnirea tuturor participantilora a fost de dimineata, de la ora 9:15 in Podu de Fier si ne-am indreptat spre iesirea din Iasi, intr-o zona cu risc de alunecari de teren de langa bulevardul C. A. Rosetti, in apropierea paraului Calcaina. Dus – intors am facut 8 km. Cu accent pe 8, da?  Bineinteles, am avut mai mult timp sa rad cu Irina pe tot parcursul drumului. M-am revazut insa si cu Felicia Ghimpu (care a adus o punga maaare de popcorn si erau atat de buni, incat unii mai strangeau cocoseii si de prin iarba, cei cazuti), cu Ioana Pruna, Jimi, Dorin si cu multi altii.

Asadar, astazi au fost plantati peste 100 de puieti de salcie prin intermediul unor voluntari veseli si perseverenti.Dupa cum observam din poze, voluntarii au fost de toate varstele. Actiunea a facut parte din editia a cincea a proiectului Iasi Recicleaza, implementat in parteneriat cu organizatiile Recolamp si Eco-Rom Ambalaje. A fost o actiune reusita, mai ales ca am avut parte si de o vreme foarte frumoasa. Felicitari organizatorilor si participantilor si… sa ne vedem la urmatoarele editii la fel de entuziasti si plini de viata!


Proiectul IaSi Recicleaza este cea mai mare campanie de sensibilizare a populatiei iesene cu privire la importanta protejarii mediului natural initiata de societatea civila la nivel local.

 

One Response to “IaSi planteaza, editia a V-a”
  1. Pascal Razvan says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *