Imbratisam lectura – prima editie ambitioasa din Iasi si plina de martisoare pentru iubitorii lecturii

Am primit studentii cu „paginile” deschise pe Copou

Primavara a inceput cu o carte. Astazi a avut loc prima editie Imbratisam lectura, proiect initiat de Lavinia Biberi & AltIasi – o campanie de atragere a studentilor spre citit, sustinuta de blogosfera ieseana si de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC).

Magia cartii a prins viata in zona Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi inca din jurul orei 10 si a durat pana la ora 14, in fata corpului A (UAIC). Studentii ieseni au primit din partea nostra un „martisor”, insemnand o carte de beletristica, reviste de stiinta, un balon si semnul de carte „Imbratisam Lectura”- pentru ca citim mai multe bloguri decat carti.

Imbratisam lectura este o campanie de atragere a studentilor spre citit si a incurajarii lecturii. Nu am avut nevoie de o organizare foarte mare, ci doar de entuziasm si iubirea pentru carti. Vreau sa multumesc si sa impart felicitarile impreuna cu: Monica de la Libraria Humanitas- Piata unirii– parteneri media, RazvanO– donatorul principal in campanie, AlexT– care s-a ocupat de designul afisului, banner-ului si cel al semnul de carte, Lucicx & Adrian– bloggeri ieseni, cititori si voluntari, Dragos de la AltIasi, Alina- prietena mea cea mai buna, cititoare, voluntara, avand cont pe twitter, lui Razvan (Edukid) care ne-a ajutat sa transportam cu masina cartile din Tudor in Copou, Iustin si Bogdan– bloggeri, oameni de pe twitter, fotografi, cititori, voluntari si nu in ultimul rand, sponsorului principal SmartGifts cu care am organizat un eveniment cultural pe placul studentilor (speram noi). Au fost momente frumoase, zambete si rasete care au animat intreaga actiune.

Carti gata sa te iubeasca, adunate pentru tine...

”Dar ce se intampla? Cat costa o carte? Sunt gratis?!” Studentii au fost extrem de entuziasmati, am impartit in jur de 400 de carti, 1500 de semne de carte si 500 de baloane, s-au facut poze, s-a filmat si am facut studentii sa zambeasca si sa rasfoiasca cartile primite de la noi. Consider ca prima editie a fost un real succes in Iasi si sper ca la urmatoarea editie sa primim si mai multe volume de carti. A fost o editie cu “martisoare pline de entuziasm, dornice de a cunoaste studenti pasionati de lectura”.
Tinand cont ca am desfasurat campania intr-o saptamana (19 februarie- 1 martie) si neavand suficiente carti… am hotarat in ultimul moment alaturi de cei 10 voluntari ai campaniei sa impartim toate cartile pe Copou, studentilor.
Sfat pentru studentii de astazi: citeste cartea si o poti da mai departe, unui coleg 🙂 (Te notezi la sfarsitul cartii). Multumesc!

Suntem sustinuti de blogosfera ieseana si nu numai:
Infouaic.com, 360city.ro, AltIasi, Lucicx, seanuntasoare.com, Monica, Alex T, iasicampus.ro, smartgifts.ro, Mihaela Anghel, Humanitas- Iasi, QuadroQ, iasivezi.com, iasilife.ro, Iustin.info, revista.presei.ro, Ziare.com, Carte.ubix.ro, bzi.ro, OrasulIasi.net, Daniel Matasaru, BZI al 2-lea articol, BlogIasi.ro

Impresii final campanie: AltIasi– Studentii ieseni vor carti;
Lucicx– Imbratisam lectura- Iasi 2010;
BogdanBlog– Imbratisam lectura- impresii si galerie;
Scripty– Campania Imbratisam lectura- un succes;
IasiLife.ro– Imbratisam lectura- galerie;
Daniel Matasaru– Imbratisam lectura;
Claudiu Dascalescu– Importanţa cititului cărţilor – Îmbrăţişăm lectura;
Iasi4u– Studentii au imbratisat lectura pe 1 martie 2010;

Mai multe poze gasiti AICI, realizate de Iustin si AICI, realizate de Bogdan +contul meu de Facebook.

Pentru mine, Imbratisam lectura inseamna: un zambet indraznet, o carte, prieteni adevarati, un semn de carte asezat la fila din povestea mea frumoasa. Va multumesc si… va urma! 🙂

Remember 2009: Campania de sensibilizare initiata de mine in decembrie: Globuri cu suflet. Scopul acestui proiect a fost de a aduce zambetul pe buzele unor copii cu mai putine posibilitati din judetul Iasi/ Mos Nicolae.
7 Responses to “Imbratisam lectura – prima editie ambitioasa din Iasi si plina de martisoare pentru iubitorii lecturii”
  1. Agata says:
  2. Lavinia Biberi says:
  3. Agata says:
  4. Marius B. says:
  5. Lavinia Biberi says:
  6. Lavinia Biberi says:
  7. Roscata says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *