Infiintez ONG. Doneaza 2% pentru imbunatatirea calitativa a procesului instructiv-educativ a copiilor
Ce este prevederea 2%?
In conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Codul fiscal (Legea 571 din 2003 cu modificarile si completarile ulterioare), prin intermediul prevederii 2%, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).
Practic spuneti statului modul in care sa fie cheltuita o parte din impozitul pe care il platiti si asta fara sa vi se duminueze veniturile.
E mult mai simplu acum sa completezi formularele (indiferent ca folosesti un pdf deja completat sau formularul de pe stiriONG): (aici gasiti si toate detaliile campaniei).
Exista si o lista cu BCR-uri unde se pot depune formulare, ele fiind preluate de voluntari ai BCR si FDSC si duse la administratii (totul facut asa cum trebuie, sa nu faceti eforturi inutile). Practic, pasii sunt urmatorii: sa mergi pe StiriONG.ro, sa-ti alegi ONG-ul, sa-ti completezi datele, sa-l printezi, sa-l semnezi si sa mergi sa-l depui la unul din sediile BCR – foarte simplu (ca sa nu mai mergi sa stai la cozile de la Administratia Financiara).
Cei 2% nu sunt suplimentari! Sper ca ati inteles acest lucru! Ei pot fi directionati catre cauze care merita, in loc sa se piarda in birocratia tipic romaneasca.
Anunt important: Recrutez persoane pentru a infiinta impreuna in Iasi o organizatie non-guvernamentala (ONG), avand ca scop imbunatatirea calitativa a procesului instructiv-educativ a copiilor fara prea multe posibilitati materiale din jud. Iasi. Cei interesati ma pot contacta pe adresa: biberi.lavinia [at] gmail.com
Eu ii voi dona aici, la acest ONG!
Tu cum procedezi?
Cu tot respectul pentru (Fundatia pentru) SMURD sau alte ong-uri cu bugete de milioane de euro, mai sunt in Romania si multe alte oranizatii de mici dimensiuni care au nevoie de banuti, multe din ele functionand in regim de voluntariat si neavand alte surse de finantare.
Eu directionez spre Asociatia “SOS Infertilitatea”, care activeaza exclusiv in regim de voluntariat. De patru ani ma lupt sa obtin o sarcina, numai eu si sotul meu stim prin ce am trecut! Daca ai probleme de infertilitate in Romania nimeni nu se uita la tine, trebuie sa platesti totul integral, desi platesti asigurari de sanatate. “SOS Infertilitatea” asta face, atrage atentia asupra gravitatii acestei probleme sociale si de sanatate, pana de curand un subect-tabu: infertilitatea.