Lecturi Urbane Iasi- prima editie/ organizare

Primavara a inceput cu o carte. Pe 1 martie 2010 a avut loc prima editie “Imbraţisam lectura”, proiect iniriat de Lavinia Biberi & AltIasi – o campanie de atragere a studenrilor spre citit, sustinuta de blogosfera ieseana si de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC).
Pentru mine, Imbratisam lectura inseamna: un zambet indraznet, o carte, prieteni adevarati, un semn de carte asezat la fila din povestea mea frumoasa. Va urma ! Imbratisam lectura – Iasi “frate cu” Lecturi Urbane 🙂


.

Initiativa LECTURI URBANE din Bucuresti ajunge si in Iasi. Proiectul este unul de implicare civica, care are scopul de a promova lectura in locurile publice si in mijloacele de transport în comun, in particular – actul cititului, în general.

Pe 5 IUNIE, incepand cu ora 13:30, te invităm cu o carte sub brat sa vii alaturi de noi să citim impreuna in Piata Unirii din Iasi. Ne vei gasi citind si oferind carti iesenilor (cu promisiunea ca, dupa lecturare, sa le dea mai departe dupa ce se semnează la sfarsitul cartii). Am ales aceasta zi impreuna cu Adrian Ciubotaru– unul dintre initiatorii proiectelor de implicare socială civika.ro si orasulciteste.ro.

Daca doresti sa ne ajuti sa impartim in acea zi carti si sa realizam un proiect de amploare, te asteptam astazi- 6 mai la ora 17:00 in fata la Motor/ Tudor la prima intalnire pentru a discuta despre design-ul afisului de promovare, semne de carte, sponsorizări, comunicat de presă, parteneriate si bineinteles… despre cum vom starnge CARTI! Si asa i-am cunoscut… Fara sa fac selectie de cv-uri, nu i-am invitat la costum, i-am invitat doar cu cartea preferata in geanta si astfel “imbratisam lectura”.

Post later: La o parte dintre organizatorii ”Imbratisam lectura” (Lavinia Biberi, Alex Taradaciuc, Monica Liuta si Iustinian Popa) s-au mai alaturat Ela Pop, Oana Filip, Maria Galan, Anca Chelariu, Amelia Gheorghita, Denisia Aghiorghitoaie si Ana Postolache. Intre timp cautam voluntari, se fac ultimele pregatiri pentru a ne vedea cu totii pe 5 iunie 2010 in Piata Unirii, incepand cu ora 13:30. Pana atunci, va puteti implica donand carti la următoarele puncte din Iasi: Libraria Humanitas din Felicia- Monica Liuta sau in Caminul T4- Lavinia Biberi.

Piata Unirii va deveni Piata Lecturii timp de cateva ore
Voluntarii ieseni vor circula pe doua trasee, concomitent, incepand cu ora 13:00. O parte va pleca din statia „Agronomie” cu tramvaiul 1 si o parte din statia „Tudor” cu autobuzul 43B/. Acestia vor cobora in ”Fundatie” si se vor indrepta spre Piata Unirii. Iar cea mai buna incurajare este sa ne oferiti carti pentru ca si noi la randul nostru le vom oferi mai departe. Doneaza carti pentru Lecturi Urbane Iasi! NOI suntem cei care va asteptam la prima editie Lecturi Urbane Iasi. Declar astfel, deschis sezonul de inscriere ca voluntar!

O zi frumoasa cititorule,
Lavinia Biberi- Project Manager “Lecturi Urbane” Iasi/ prima ediţie
Contact: G mail: [email protected] / Y mail: biberi_lavinia
Tel: 0742646001

Video “Imbratisam lectura” 1 martie 2010 in fata Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”/ Iasi

2 Responses to “Lecturi Urbane Iasi- prima editie/ organizare”
  1. Daniel says:
  2. Lavinia Biberi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *