Muzica aduce multi oameni la un loc

Ok, nimeni nu radiază de fericire atunci când e conştient că-l aşteaptă o zi plină la birou, cu întâlniri, ședinte, deadline-uri stresante, dar un fundal muzical potrivit alături de un ceai pot face minuni în ceea ce priveşte cheful de a munci. Ascultând muzica care-mi place, reușesc mai mereu să “ademenesc” organismul astfel încât acesta să dea randament. Cred că din ăla, maxim. 

La birou e… ca la birou: agitație, fiecare ascultă ceea ce-i place, care de la radio, de pe youtube muzică de toate genurile, care playlisturi de pe 8tracks. Totul la căști. Ultimul e fain că-ți poti pune muzica care corespunde cu starea ta din acea zi. De multe ori se întâmplă să fie printre ele o singură piesă care te face să te oprești din ceea ce faci și să tot dai play până te plictisesti de ea și nu-ți mai place… doar pentru că face cât alte doua-trei ore bune de melodii. Cum sunt multe din playlisturile de pe youtube. 

Muzica te ajută, te împlinește, te face să te și descarci, te vindecă, te pune pe gânduri, anhilează, te face de multe ori să zâmbeti și să faci lucrurile mai cu spor. Eu asta simt. Muzica aduce oamenii aproape. 

original_116_0_12-08-27_23-34-39

Însă din când în când ne mai dăm caștile de la urechi și mai întrebăm diverse prin birou. Așa mai descoperim melodii noi de pe la colegi, auzite prin căștile lor și îi rogi să-ți trimită și ție melodia pe chat sau să o deschidă la boxe și să o ascultăm cu toții…revenind apoi la căștile și la muzica și treaba noastră.

Ciprian a găsit o variantă interesantă de a asculta muzică la birou. Utilă, chiar. A dezvoltat un mic script PHP care folosește fisiere .txt ca bază de date și care permite biroului să aibă un playlist unic, având toată lumea acces la el, adaugănd melodii.

Scriptul poate fi descarcat gratuit, de aici: DOWNLOAD. Vezi la Ciprian cum se poate instala si folosi.

Vezi cine și ce adaugă, melodiile sunt redate în ordinea în care le adaugi, poți vedea cum se numește și ce link are de youtube, poți regla și volumul și astfel toata lumea e fericită, ascultând muzică mixtă, în funcție de preferintele tuturor celor din birou. Cu siguranță poți descoperi melodii noi, melodii pe care poate nu le-ai mai auzit de multa vreme și-ți dădeau o stare bună sau poți descoperi un nou gen de muzică, care să-ți placă și să te facă mai productiv.

Şi ar mai fi vorba de a asculta, nu doar a auzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *