Palas Iasi, pe gustul tuturor

Iasul fusese timp de multi ani locul pe care il numeam casa! 

Inca de la incept as vrea sa stabilim doua aspecte importante.
Primul: nu sunt din Iasi. Am fost “adoptata” de acest oras frumos si plin de viata inca din toamna anului 2005 si pana in iulie 2011. Aici am terminat facultatea, masterul, mi-am facut prieteni buni, am lucrat, m-am maturizat, m-am distrat, am activat intr-o liga studenteasca, am facut voluntariat, am initiat alaturi de cativa bloggeri ieseni cateva proiecte ce spunem noi ca au continuitate. De ce am plecat acum un an din Iasi, argumentez bine aici, intr-un articol mai vechi de pe blog.
Al doilea aspect: acest aticol nu este unul platit de niciun reprezentant Palas (un complex multifunctional din centrul Iasului, cu marea deschidere pe 31 mai). Il scriu de placere si din dorinta de a arata tuturor celor care imi citesc blogul ca in Iasi se intampla lucruri, incet-incet si ca nu o sa ramana o vesnicie “un oras prafuit si plin de gropi”. Il scriu pentru ca imi pasa de acest oras si de imaginea lui si nu in ultimul rand, imi pasa de ieseni.

M-am saturat sa tot aud critici de genul “tot Iasul e un santier”, “doar gropi, praf, haos”, m-am saturat de plans si de atat de mult negativism in jur! Sursa 1, sursa 2, sursa 3.
Chiar nu inteleg de ce romanii au o satisfactie aparte pentru a scoate mereu lucrurile rele in evidenta, ca si cum doar alea ar exista si atat. 

Hai totusi sa ne bucuram impreuna de un eveniment important din Moldova si mai mult decat atat, de o investitie privata unde poti locui, munci, poti face cumparaturi, te poti distra sau recrea in mijlocul naturii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.000 de lampioane lansate din fata Palatului Culturii

In prima zi, joi 31 mai “Opening Day”:  Deschiderea Palas Mall si 15.000 dde premii fashion la pachet instant la cumparaturi, iar prin tragere la sorti poti castiga 2 City Break-uri in Amsterdam. Iesenii se pot bucura de magazinele H&M, ClockHouse, Douglas, New Look, InterSport, COLIN’S, Tosca Blu, Lantul de Multiplexuri Village Cinemas intra pe piata din Romania si deschide la Palas Iasi, C&A si multe, multe altele. 

(Ce n-a vazut Iasul pana acum. Eu le-am tot asteptat cativa ani.)

A doua zi, vineri 1 iunie, “Youth Day” continua cu un eveniment moderat de catre Razvan si Dani. Se organizeaza un concurs de Dans “City Jam”, recital trupa Cross Medio, Luca Valentin si Bar Session cu Adriano, Sean Jay Dee feat Excentric (Canaf), Dj Project & Adela Popescu, spectacol de proiectie 3D Mapping dupa care urmeaza anuntarea castigatorilor City Break urilor la Amsterdam, iar seara se incheie cu Roger Sanchez, cistigator al premiului Grammy.

A treia zi, sambata 2 iunie, numita si “Record Day” incepe cu simfonii pentru suflet, Recital Adriana Rusu, Fashion Show Palas Mall Brands, dupa care urmeaza lansarea a 20 000 de lampioane, un moment demn de a dobori in record si se continua cu un concert al lui Stefan Banica Jr. ce va avea loc in fata Palatului Culturii. 

In ultima zi, duminica 3 iunie, numita si “Family Day” incepe cu evenimente pentru copii si familie “Inaugurarea caruselului venetian”, dupa care urmeaza recital Rawanne, Recital Dya si la final va canta Alex Velea.

Odata cu deschiderea Palas-ului se vor petrece si alte multe lucruri prin Iasi. De exemplu, Carrefour si Kaufland pregatesc un eveniment cu foarte multe reduceri pentru a intampina noul lor concurent Auchan. Am auzit de ceva reduceri de pana la 70% si chiar nopti albe prin aceste hipermarketuri.

Nu stiu voi, dar eu sunt foarte incantata de toate aceste schimbari din orasul adolescentei mele. Iesenii au nevoie de toate acestea si ma bucur mult! Foarte mult! Cine mai vrea sa mearga din Bucuresti spre Iasi spre sfarsit de saptamana, poate mergem chiar impreuna. Eu inca nu mi-am luat bilet spre… casa 🙂 si nici singura pe drum nu m-as duce. 

Inchei cu felicitarile mele pentru intreaga echipa din spatele Palasului! Sursa foto


.

Va rog! Sa ne bucuram impreuna de aceste zile, frumos organizate, cu ocazia deschiderii PALAS. Credeti ca putem trece peste aceste gropi (stiu, agasante, le-am simtit si eu acum doua saptamani) si sa pretuim un complex facut pentru EI,VOI, NOI?

3 Responses to “Palas Iasi, pe gustul tuturor”
  1. Anca says:
  2. Lucian Mustaţă says:
  3. Oarecare says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *