Pastreaza-ti calmul indiferent de situatie!

…fie ca sunt situatii de urgenta cauzate de incendii, inundatii, inzapeziri sau probleme medicale.

Am ajuns duminica dimineata (30 septembrie) la Petrom City unde a avut loc evenimentul oficial de predare catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a echipamentelor speciale achizitionate de catre Petrom Romania si care vor ajuta salvatorii de vieti sa raspunda eficient in fata dezastrelor.

Asadar, I.G.S.U. beneficiaza acum de echipamente si utilaje de ultima generatie pentru interventii de genul incendii, inundatii, cutremure, inzapeziri sau probleme medicale (fix cele mentionate mai sus)… in valoare de 1,2 mil euro. Laudabil, nu?

Decizia companiei a venit in urma situației dificile cu care s-a confruntat Romania in perioada ianuarie – februarie 2012. Bilanţul: 60.000 de persoane izolate in locuintele proprii, alte 3.500 blocate in peste 2.000 de vehicule sau trenuri si 500 de localitati afectate. Peste 15.800 de interventii au fost desfasurate sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) pentru acordarea ajutorului calificat, transportarea persoanelor din zonele izolate, transportul ajutoarelor de prima necesitate, deblocarea, degajarea si redarea circulatiei rutiere si feroviare.

Echipamentele donate de Petrom Romania de care vor beneficia persoanele aflate in dificultate includ:
5 masini autospeciale senilate,
10 corturi gonflabile,
2 bucatarii mobile,
400 seturi de echipament de protectie pentru pompieri, echipamente de deszapezire a cailor ferate si echipamente pentru descarcerare in caz de cutremur, unele din acestea fiind o premiera in Romania.

In cadrul unor demonstratii surpinzatoare echipajele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au aratat cum se va actiona cu echipamentele speciale in cazul incendiilor, inundatiilor, cutremurelor si inzapezirilor, dar si cum se organizeaza o tabara pentru sinistrati.

Razvan a filmat si o simulare.

Chiar daca SMURD e la orice ora pregatit pentru orice fel de interventie, eu sper sa-i contactati cat mai putin posibil, spre deloc. 🙂

Indiferent de situatie, incercati sa ramaneti calmi si coerenti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *