Pregatiri Globuri cu Suflet, partea a II-a

Urmeaza o saptamana destul de agitata si vreau sa va reamintesc de partea a doua a campaniei Globuri cu Suflet, editia a V-a. Ma tot gandesc de cateva zile incotro sa-mi indrept atentia acum in preajma sarbatorilor pentru ca sunt multe, multe cazuri si oameni tristi si saraci care ar avea nevoie de noi.

Pe langa cele doua familii din campanie (amintesc si mai jos de ele), vreau sa ajutam si 30 de mame puternice (sau asa vreau sa cred) care locuiesc acum alaturi de cei mici la un centru maternal de consiliere si adapost pentru femeile batute de sotii lor

Impreuna cu Valentina Roman (cu care initial vorbisem sa-i ducem pe cei mici la un spectacol de teatru, la Ion Creanga) si Ema (care mi-a trimis bani din America) am planuit sa mergem zilele viitoare si la acest centru. La inceput ma gandeam sa-i ajut pe cei mici cu jucarii educative si dulciuri, insa am stat si m-am gandit si la mame si la situatia lor. Asa ca Valentina o sa cumpere cateva daruri pentru cei mici, iar eu prin donatiile venite (dupa data de 6 decembrie) in campania Globuri cu Suflet o sa le cumpar mamicilor cateva produse de ingrijire.

Planul e sa le cumpar in aceasta saptamana creme hidratante pentru fata, la o lotiune de corp, o crema de maini, un gel de dus… as vrea sa le cumpar mai multe, insa o sa fac planul in functie de ce donatii mai primesc saptamana asta. Primim si sponsorizari. Sunt mamici care au si 4 copii si lupta sa ramana alaturi de cei mici si sa nu le lipseasca nimic…

                                                     Asa ca asteptam un semn de la tine! Doneaza cat simti.

Duminica pe 22 decembrie vrem sa impodobim bradul cu doua familii si sa le ducem si cateva alimente pentru a avea o masa bogata de Craciun. Pe lista de cumparaturi am notat asa: carne (de porc, vita, peste si de pui), oua, paste, faina, ulei, conserve de tot felul, sac de cartofi, fructe, legume, cozonaci, dulciuri pentru pom, beteala, instalatie, groburi cu suflet si tot ce mai consideram noi a fi util pentru a avea o masa traditionala de Craciun. Poate se ofera cineva sa le faca si cateva sarmale.

si aici mai avem nevoie de donatii.

O sa mergem acasa la Vali (cel mic de la Scoala 5), unde mama l-a parasit si tatal e inchis. El sta impreuna cu alte 14 persoane: femei- 21 ani, 29, 26 si 47 si bunica care are grija de toti, ea muncind prin scarile blocului facand curatenie; barbati- 50 ani, 19, 18 ani; fetite- 5 si 8 ani si baieti- 3, 5, 8, 9, 10 ani. Invatatoarele lui Vali mi-au recomandat sa ajungem la ei acasa cu cateva alimente (din lista de mai sus), avand cu adevarat nevoie. Tot ele mi-au zis si de familia a doua, cu o singura fetita de 8 ani, ce abia se descurca sa-i ofere un trai decent.

Multumim tuturor pentru sprijin si va tin la curent! Cristian Serban m-a anuntat deja ca vrea sa ofere un brad cu globuri, cu instalatie, cu tot, pentru familia lui Vali. Cine are timp si vrea sa ma ajute in aceasta saptamana e binevenit si chiar as aprecia.

ps: am urcat si cateva poze de pe 6 decembrie, din prima parte a campaniei Globuri cu Suflet, editia aV-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *