Prima papusa Barbie & Globuri cu Suflet 6

Sunt bucuroasă, fericită și recunoscătoare pentru tot ce s-a întâmplat în ziua ce tocmai a trecut. De fiecare dată când ajung la Școala Specială nr. 5 mă ia cu tot felul de stări, diverse, de bucurie, de tristețe, de neputință, emoții mari. Și tare fericită aș fi dacă aș reuși să ajung măcar o dată pe lună la cei mici de la școală sau și la alți copii, cu probleme speciale.

Sunt frumoase emotiile…

Am început pregătirile pentru Globuri cu Suflet 6 din noiembrie, de la începutul lunii. Anunțasem că vrem să mergem la școală, ne așteaptau 32 de copilași de la trei clase diferite și îmi doream să merg încărcată cu daruri frumoase pentru toți. (Poate știți cum e… dar nimeni nu donează dacă nu specifici clar și transparent unde mergi, ce faci, câți copii beneficiază de ajutorul tău.) Intrasem în panică, ca în fiecare an, pentru că donațiile întârziau să apară și eram în primele zile ale lui Decembrie.

În toți acești 6 ani de organizare, donatiile au venit în ultimele zile de campanie, în ultimul moment și așa s-a întâmplat și în acest an. A fost bine! Am avut surprize plăcute. A fost bine și pentru că oricum am împărtit campania în două părți: Moș Nicolae să fie pentru cei mici la școală și Moș Crăciun pentru familii, acasă. 

globuri-cu-suglet-2014

Se făcuse ora 2:30 cand am reușit cu Ciprian să umplem toate cele 32 de punguțe pentru cei mici. Am stat 5 ore la cumpărături, împreună cu învățătoarea Gabi, gravidă în luna a șasea și cu fata de 8 ani. Ne-am învârtit prin magazine, prin toate raioanele, am râs, mi-a povestit despre cei mici, i-am povestit despre edițiile Globuri cu Suflet, am ales cele mai frumoase cadouri și am bifat tot ce aveam pe listă.

M-am bagat la somn stresată că dimineață trebuia să mai ajungă și alte donații și îmi doream să am o zi reușită, să nu întârzii la cei mici și să am suficient timp să mă bucur de ei. Cadourile erau pregătite, cu etichete, eram și eu pregătită și nerăbdătoare. Nu vă spun câte ore am dormit. 

Împreună cu Ioana și Ciprian am pus toate darurile în mașină, cu greu au încăput, iar intre timp a parcat în fața casei și curierul cu donațiile de la Solaris. Nu știu unde au mai încăput și cele 5-6 cutii. Le-am îngrămădit bine-bine (am avut pungi și la picioare și în brațe) și am fugit spre școală unde erau cei mici (și grupa pregătitoare și clasa I) la sala de mese. Numai bine! Până terminau ei masa noi trebuia să fim în clasă cu toate pregătite…

globuri-cu-suglet-2014-2

Și am ajuns la timp! Ne-a ajutat și portarul, un copil de serviciu pe școală, aveam fiecare mâinile pline de daruri și mulți se întrebau la cine mergem. La ce clasă? la cine vine Moșu cu atâtea cadouri. De la baie a iesit un copil și a început să strige tare “Doamna Lavinia! A venit doamna Lavinia!” 

Învățătoarele au pregătit rapid un playlist de pe youtube, de pe un calculator așezat pe catedră, jumătate pe calorifer. Ne-au spus să nu ne îngrijorăm de comportamentul copiilor cu autism.

Au intrat în clasă cei mici… fâlfâiau mâinile, care țopăiau, care pe vârfuri sau ajutați de îngrijitoare să meargă, se legănau și erau cu ochii numai la brad, ca să nu mai zic că Danuț (din prima poza de jos) a și început să desfacă din cadouri, nu mai avea răbdare. Pipăia sacoșa, asculta zgomotul pe care îl făcea, repeta diferite sunete. Era bucuros văzând așa multe cadouri. Fetele ne-au luat în brate și ne strangeau strans. Alexandra (a 3-a fetita din poza de jos) m-a recunoscut rapid de anul trecut. S-a înălțat, era mai veselă și puțin mai comunicativă. A ajutat-o mult școala și interactiunile sociale.

Ne-au cântat frumos, am și dansat, am făcut împreună și o activitate practică – lipire “Ghetuța lui  Moș Nicolae” și la urma toată am împărțit darurile mult așteptate.

globuri-cu-suglet-2014-3

globuri-cu-suglet-2014-4

Am avut și surprize muzicale:

Urmând joaca, păi normal! Ciocolata le-a dat energie. 

Am o fotografie dragă cu Betty strângând la piept păpușa Barbie, primită cadou. Poate că nu mă emoționa așa tare gestul ei, dar mi-am amintit cât de mult mi-am dorit și eu o papusă-prințesa fix din asta, cu haine, cu pantofi. Acum 20 și ceva de ani era destul de scumpă păpușa Barbie. Bine, nici acum nu au fost deloc ieftine jucăriile. Părinții probabil știu asta.

Distracția s-a terminat în jurul prânzului, cei mici (grupa pregătitoare și clasa I) au de obicei un program mai scurt vinerea, până la ora 13:30.

globuri-cu-suflet-2014-5

Recunosc că abia așteptam să-i văd și pe cei dragi din clasa a IV-a.

Pentru mine tot “cei mici” rămân. Știau că sunt pe aproape, au auzit rapid, normal. Nu puteam să ajung la ei în Școală și să nu-i vizitez. Nu-i mai văzusem de la 1 iunie, de când am și făcut împreună salata de fructe. 

În toți acești patru ani s-au dezvoltat mult (sunt cât mine), sunt isteti, mult mai comunicativi, mi-au scris pe tablă în limba engleză, mi-au scris scrisori cât eram acolo… m-au emoționat, normal. Robert mi-a lăsat și scris “avem drag de dumneavoastră.” Cum să nu-i iubești? Mosu le-a adus 10 mașinuțe ferrari și fetelor seturi de făcut brățări, dulciuri și fructe. Mi-a părut rău că lipseau mulți, fiind gripați. 

O să vedeți în albumul de pe Facebook mai multe poze cu ei. Mai jos vă las cu 4 poze făcute la ei în clasă pe 6 decembrie 2011, 2012, 2013 și 2014. 🙂

globuri-cu-suglet-2014-5

Multumesc doamnelor învățătoare – Alina Sfirlea și Irina pentru toți acești 4 ani petrecuți împreună de Moș Nicolae. Mulțumesc și doamnei învățătoare Gabi și sper să ne vedem curând, poate chiar la serbarea de Moș Crăciun. Ehe… și lista cu renii lui Moșu’ e tare lungă! Sunt extrem de bucuroasă și recunoscătoare pentru tot sprijinul avut în campania Globuri cu Suflet, ediția a VI-a!

*** Mulțumiri speciale sponsorilor***

 • Îi MULȚUMESC în primul rând lui Adrian din Bruxelles care a fost alături de campanie încă din 2009, de la prima ediție. A aflat pe 6 decembrie de campanie și fiind atunci prea târziu să doneze a promis că o să revina în 2010 și de 5 ani de sprijină! (Și nici măcar nu ne cunoaștem!)
 •  MULȚUMESC mult echipei 2Parale și afiliaților de top: Octavian Jomir și Şerban Cristian! Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați pentru al doilea an consecutiv! 
 • Îi MULȚUMESC mult Danei Balan. Mi-a lasat plicul cu donația săptămâna trecută, sâmbătă, dar nu l-am deschis. Am înțeles o sumă, de fapt nici nu am auzit prea bine. Mă grăbeam să-i mulțumesc și să-i spun că orice ajutor e binevenit și că sunt fericită că are încredere în proiect. Miercuri seara am deschis plicul, făcând planul pentru cumpărături. Ce credeți? Suma era x 10 mai mare decât o credeam eu. Vă spun, așa bucurie mai mare nu am mai trăit de mult! 
 • Într-o seară la patinoar a donat și Cristian Haldan pentru cei mici. M-a rugat să le cumpăr dulciuri bune. MULȚUMIM, Cristi! 
 • Pe card au aparut donatii si de la parinți, de la soră și de la Ciprian. VĂ MULȚUMESC!
 • Nici Marius Doca nu a stat indiferent și a donat pentru copii. MERCI, vecinu!
 • Zilele viitoare voi primi de la Catalin și Cami câteva haine pentru copii, mărimi mici. Nu știu încă unde vor ajunge, dar poate mă ajutați voi.
 • A mai donat pentru Globuri cu Suflet și domnul Peter Eva Agota
 •  și managerul de la InPuff – Horhoianu Mihai. MULTUMESC pentru încredere! 
 • MULȚUMIM Solaris pentru produsele BIO (fructe uscate, musli mix alune, unt alune de pădure, fulgi de porumb, covrigi). 
 • MERCI și Ioanei Oncioiu care mi-a fost alături și în acest an, pentru al treilea an consecutiv și ne bucurăm cu toții de pozele ei! Făcând parte din echipa are acces la toate bonurile cu darurile cumpărate, la banii cheltuiți și la organizarea de Crăciun. Oricine dorește poate avea acces la acest fișier. Total donații (7 decembrie) = 4585 lei.

 

Până acum am cheltuit 1750 lei pentru darurile de Moș Nicolae și mai avem strânși (momentan) 2800 lei pentru campania de Crăciun. Ne dorim să mergem în perioada 17-24 decembrie la doua familii cu mai puține posibilități financiare, acasă. Le vom cumpăra alimente pentru masa de Crăciun, alte alimente pentru următoarele luni, haine și bradul cu podoabe. O să vă mai țin la curent cu ce mai facem!  Vom spune stop donații pe 15 decembrie, într-o săptămână.

***

Am avut câteva zile pline și minunate, pe care n-o să le uit și o să am ce povesti copiilor și nepoților, tocmai pentru a duce împreună mai departe tradiția cizmulitelor pline cu daruri, în ziua de 6 decembrie. La ediția a 7-a poate ajungem și la copiii de la sate, așa cum am mai fost în alți ani.

Acum sase ani am pornit cu gandul de a dăruit pentru a aduce bucurii si zambete pe chipul inocent al copiilor in preajma sărbătorilor de iarna. Este un drum pe care nu l-as fi parcurs fara ajutorul sponsorizarilor si a oamenilor cu suflet mare care au crezut in acest proiect – asa, ca si voi! In numele copiilor, va multumesc din toata inima pentru sprijin si sper sa continuam si pe viitor Globuri cu Suflet! Va multumesc!

**

Să nu uităm și de editia din Iasi, organizată de Anda Pintilie. Cred ca au petrecut și ei frumos de Moș Nicolae. La anul poate organizăm și-n alte orașe Globuri cu Suflet. 

sa o cititi “Ne-am luat rămas bun dar, dintr-un anume motiv m-am întors peste un minut și i-am regăsit… copii! Scotoceau în sacoșe, chicoteau, unii aveau deja fularele la gât și probau mănușile, alții miroseau săpunurile, alții mâncau ciocolată! Veselia lor mi-a umplut sufletul și mi-a arătat, încă o dată, că niciun efort nu-i în zadar! Că, de la nimeni, Moș Nicolae n-ar trebui să lipsească!” pe blogul ei.

No Responses to “Prima papusa Barbie & Globuri cu Suflet 6”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *