Printesa Merida (din Brave) si Lavinia (asemanari si deosebiri)

Revin astazi cu impresii despre filmul Brave (aseara a fost avanpremiera) & cateva asemanari si deosebiri dintre printesa Merida si zghihuita Lavinia.

Cum sa nu-ti fie draga o pustoaica rebela, plina de energie, o roscata carliontata, ciufulita si extrem de amuzanta? Eu am ras tot filmul de cred ca m-a auzit toata sala, insa am auzit si ceva plansete de la (cel putin) doua prietene. Si nu cu o lacrima, doua, ci sanatos… de trei ori pe toata durata filmului!! Per total, mie mi-a placut mult animatia si e plina de invataminte, pentru toate varstele!

Roscata nostra – Merida – inca vrea sa copilareasca si sa se joace cu arcul pe coclauri si nici in ruptul capului nu vrea sa se marite cu vreunul din petitorii din regatele vecine. Ce-i drept, nici sa fi vrut nu avea pe cine alege dintre “un pitic slabanog cu mot in frunte, un dolofan care bolboroseste cuvinte intelese doar de el si un alt slabanog cu breton, care arata cu jumatate de strumf cu jumatate de somalez subnutrit” (descriere buna, facuta de Auras).

Cateva asemanari:

– nu ne dorim maritisul nici sa ne picuri cu ceara. Treaba-i serioasa, mama imi cauta deja pretendenti. Cum unde? Pe facebuk!

– nu invinovatim pe nimeni pentru lucrurile ce ni s-au intamplat si ne-am bazat in viata strict pe spontaneitate, incredere si curaj

– am invatat sa fim deschise la nou, conceptii si puncte de  vedere – a constientizat si ea (la fel si eu, mai tarziu) care e diferenta dintre a vrea si a avea

– am invatat sa ne ascultam instinctele

– stim sa stabilim o limita si sa spunem ferm: NU

– am invatat cat si cum si pe cine sa iubim, cand sa ne oprim si cand sa renuntam la tot

– am inteles mai bine ce inseamna: iarta-ma, te rog, multumesc si respect

– am descoperit ca a fi singure nu inseamna a fi singuratice

– am simtit ca avem uneori drepturi – si ca meritam sa fim tratate cu dragoste, blandete, sensibilitate si respect si ca nu acceptam sa fim tratate altfel

– ca sa realizam ceva, trebuie sa si muncim si sa fim ferme in decizii (in cazul printesei, sa mai si tipe)

Deosebiri:

– toate ca toate, dar eu sunt doar Lavinia si nu printesa Lavinia. Eu mi-am dat seama ca nu sunt deloc perfecta si ca lumea nu ma va iubi, aprecia, incuraja tot timpul. Dar nu-i nimic, am invatat sa ma iubesc mai mult, pe mine.

– am mai descoperit ca o sa primesc doar daca si ofer la randul meu, iar puterea si gloria izvorasc din creatie, munca si dedicare… nu intra vraja aici in discutie. Nu cred in superstitii, vrajitorie, poate doar putin in horoscop.

– eu am descoperit ca oboseala alimenteaza starea de indoiala si frica de nesiguranta

– am invatat ca am nevoie de indrumare, disciplina si perseverenta pentru a ma bucura de succes

– am invatat ca uneori nu pot singura si ca nu e o rusine sa cer ajutor

– am invatat sa nu abuzez de ajutorul primit si sa fiu recunoscatoare

– am descoperit ca singurul lucru de care trebuie sa-mi fie frica este frica insasi

Daca ar vedea mama filmul Brave, ar avea ea mai multe de comentat… 🙂 Inainte de avanpremiera de la Cinema City Sun Plazza, am asistat si la un mini recital Paula Seling, care a colaborat cu Disney pentru coloana sonora a filmului, pentru versiunea dublata. Videoclipul baladei poate fi vazut aici

Am pentru cititorii mei o noua surpriza, un nou CONCURS: am de dat de data aceasta un set format din papusica Merida + 3 invitatii la filmul BRAVE (doi adulti si un copil sau un adult si doi copii). Pentru acestea trebuie sa-mi comentati la acest articol (pana pe 16 august) si sa-mi povestiti despre o situatie cand ati dat dovada de curaj, iar cei mici au fost de fata si avut ce invata din exemplul oferit. 

Hai, curaj!

Castigatoarea e Laura, prima intrata in concurs. felicitari si astept datele tale de contact pentru a te putea felicita si personal. Multumesc tuturor pentru participare!

7 Responses to “Printesa Merida (din Brave) si Lavinia (asemanari si deosebiri)”
  1. Laura says:
  2. antoaneta says:
  3. Florin C says:
  4. sandy says:
  5. Lori Modoran says:
  6. Stefania says:
  7. antoaneta says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *