Putin despre tehnologia cloud computing

Astazi scriu pe blog putin despre tehnologia cloud computing care inseamna eficientizarea lucrului atat individual, cat si in echipa, ce se evidentiaza prin flexibilitatea oferita de solutiile aflate pe servere bine securizate si functionale oricand si de oriunde de pe un laptop, tableta sau un smartphone.

Ce face mai exact aceasta platforma Ymens? (si eu am aflat azi ce si cum)

Practic nu necesita deloc instalari, putem fi si acasa sau la munca, in masina, pe strada… Ymens  stocheaza si va pune la dispozitie oricand toate programele, documentele, fisierele si datele de care avem noi nevoie. Toate astea sunt cu functionalitati unice, adaptate si nevoilor de business ale IMM-urilor, la nivel national. Orice companie care isi activeaza un astfel de cont, fie ca are 1 sau 100 de utilizatori, primeste practic 10 GB de spatiu pe intreaga platforma. Separat, pe solutia de e-mail, primeste 7 GB pentru fiecare mailbox.

Probabil va intrebati care ar fi avantajele unei astfel de platforme. Amintesc aici cateva ce mi-au atras mie atentia: 

– Se trece cu usurinta de la hartii, documente, facturi si altele hartogaraie in format digital. Toate astea se urca in serviciul de arhivare Ymens Index si e gata. Evident ca se semneaza si un contract de confidentialitate, cica totul ar fi safe.

– Cand vine vorba de sistemul de securitate, totul e la fel de sigur ca Internet banking. Din cate am citit eu la ei pe site, se merge pe incredere, se acorduri semnate de confidentialitate cu toti clientii. Parolele utilizatorilor sunt si criptate, deci practic datele pot fi accesate doar prin cont.

– se reduc astfel si costurile, cresc si performantele si randamentul angajatilor…

–  Ce alte facilitati mai ofera acest sistemul de Cloud Ymens? Se pare ca videoconferinta, comerciant, o retea Intranet in cadrul careia sunt 4 functionalitati majore pe care le foloseste orice manager: gestiune flota auto, gestiunea bunurilor din cadrul birourilor, cerere de concediu si cerere de achizitii. Urmeaza task manager sau planner, solutia de recruter si componenta e-mail. Suna ok.

– Asta cu videoconferinta ce pune “fata-in-fata” persoanele din cadrul companiei si partenerii de afaceri, permitand astfel transmiterea de informatii video si audio, utilizarea serviciului de mesagerie instant, precum si partajarea documentelor intre participantii la conferinta e foarte interesanta.

E cineva prin zona care a incercat/ testat totusi aceasta platforma? M-ar interesa o parere sincera.

2 Responses to “Putin despre tehnologia cloud computing”
  1. iBizau says:
  2. caraman says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *