Remarketing pentru blogosfera – pareri si concluzii

Anul 2012 a fost pentru mine un an “online” cu multe intamplari interesante, un an al provocarilor, al experimentelor de tot felul, al perfectionarii si mai apoi al remarketingului pe blogul personal.

In acest moment, mediul online pune la dispozitia marketerilor foarte multe variante de promovare…


astfel am acceptat provocarea celor de la Webdigital si Standout si am intrat in campania de remarketing pentru blogosfera.

Proiectul a fost derulat in perioada 20 noiembrie – 10 decembrie 2012 si a implicat 10 blogeri care au acceptat utilizarea remarketing-ului pentru fidelizarea cititorilor (bookaholic.ro, buhnici.ro, clickio.ro, digitalsport.ro, imperatortravel.ro, motivonti.ro, nwradu.ro, petreanu.ro, umbluliber.com si blogul meu: laviniabiberi.com).

Proiectul pilot a fost realizat alaturi de raluxa.com, care a atras 588 de click-uri si 163.528 de afisari si a obtinut o rata de 0,36% CTR cu un Buget Investit de 317.89 RON si 0,54 RON cost mediu pe click.

remarketing-laviniabiberi

Pe scurt, despre remaketing: acesta permite afisarea unor reclame utilizatorilor care au vizitat cel putin o data un anumit website. Aceasta tactica vizeaza identificarea audientei relevante in functie de comportamentul utilizatorului si de interesul acestuia pentru produsele, serviciile sau categoria de continut descrise pe o anumita pagina din cadrul website-ului vizitat. (Explicatii suplimentare pentru mama: remarketingul e asadar o metoda sa-mi loializez cititorii si sa se intoarca inapoi sa ma citeasca.)

Campania de remarketing a avut un impact pozitiv asupra blogului: [informatii in banner de inainte de campanie (rosu) vs. in timpul campaniei de remarketing (albastru) – >vezi mai sus]
– a scazut bounce rate-ul
– a crescut timpul pe site – a crescut numarul de pagini vizitate de catre utilizatori
– i-am tinut pe cititori mai aprope de ceea ce se intampla pe blog (era vorba in special si de Globuri cu Suflet, editia a patra)
– i-am activat pe cititorii care devenisera pasivi remarketing_lifecycle

In mare am vrut sa le arat cititorilor mei ca pot avea încredere in mine si în ceea ce recomand eu pe blog, fidelizandu-i astfel prin aceasta campanie de remarketing. Pe de alta parte, pot spune ca a fost si pentru mine un experiment ce m-a făcut sa-mi stabilesc si alte obiective pentru blog in urmatoarea perioada. Multumesc mult si echipei Webdigital (Ionut Munteanu, Miruna Popazu) care m-a ghidat mereu pe drumul cel bun si incurajat si sustinut. 

De retinut ca bannerele urmaresc traseul utilizatorului si nu utilizatorul este urmarit de catre bannere. Practic, bannerele insotesc utilizatorul pe traseul sau indiferent pe unde merge, in functie de care sunt interesele lui. [Sursa foto]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *