Sa ne antrenam pentru generare de idei destepte

… cu solutii de implementare inovatoare.

Despre creativitate se tot vorbeste in ultimul timp. Retetele despre cum poti sa devii creativ in “doar 5 pasi” sunt mereu la indemana. Si m-as bucura sincer daca, cei avizi de creativitate ar pune mana sa munceasca cu adevarat sa o obtina. Caci, e evident, retetele simple nu aduc nimanui nici un beneficiu real. Eu sunt genul care munceste destul de mult pana sa obtina ce vrea. Fac, dupa puterile proprii, tot ce se poate pentru a ma specializa intr-un domeniu care imi place si care mi-a starnit mereu curiozitatea.

Si, tocmai pentru ca domnul meu stia acest lucru, mi-a facut cel mai fain cadou de pana acum: un curs intensiv de descoperire, stimulare si dezvoltare a creativitatii si a ideilor, desfasurat in mansarda la Friends Advertising.

Creative Fitness Intensive Program. Si-n patru cuvinte am rezumat cum se poate mai bine 4 zile dinamice (minim 18 ore impreuna care vor fi inspirationale si transformatoare – mi-a scris Beatrice Weber intr-un mail cu detalii organizatorice) in care n-am nici cea mai mica idee de ce se va intampla, dar cu siguranta voi intalni o atmosfera degajata, chipuri prietenoase, gata de fapte mari.

Ma gandesc ca, dincolo de povestile despre “cum poti deveni mai creativ”, calitatea asta e chiar antrenabila. Imi inchipui ca e ca un muschi pe care daca il provoci in mod constant, nu are cum sa nu te lanseze acolo unde iti doresti.

Creative Fitness Studio se adreseaza tuturor celor care sunt constienti de importanta ideilor bune puse in practica si de rolul creativitatii in viata lor profesionala si personala, precum si in dezvoltarea potentialului lor individual.

descărcare

De la cine invat?

Intre lucrurile pe care le inveti de la un profesor si omul – profesor, eu cred ca e mai important omul. El e suma tuturor lucrurilor pe care le stie si pe care reuseste sa le transmita mai departe. Asa ca pun mare accent pe oamenii de la care invat lucruri. De data asta, am nimenit-o bine: Sandra Ghitescu si Vlad Tausance.

Asteptari… 

Ma astept sa gasesc solutii practice la probleme reale. Sa invat tehnici noi cand vine vorba de a gasi rezolvari creative, de la cele mai comune pana la cele mai provocatoare probleme. Sa invat sa generez idei bune si foarte bune, care sa ma scoata din impas in executarea unor task-uri creative sau chiar tehnice. Si, important ar fi sa invat sa ma decid mai usor (asta e o mare problema pentru mine).

Lucrand de obicei cam singura pe diferite campanii, luam deciziile si pe moment spuneam ca sunt cele mai bune (unele au si fost), insa nu era nimeni sa-mi spuna asta sau sa vina cu o noua varianta, sa am de unde alege… am suferit ca nu am o echipa cu care sa lucrez, de la care sa invat si sa ne perfectionam, impreuna. Inca ma gandesc la varianta de a ma angaja intr-o agentie.

N-am avut probleme cu organizarea sau comunicarea eficienta, indiferent ca a fost vorba de viata personala sau de mediul profesional. Dar, cu toate astea, cred ca intotdeauna e loc de mai bine si ca absolutul si perfectiunea sunt tangibile, cu multa munca. As vrea sa inteleg mai bine si conceptul de “gamification” – in alte cuvinte, transpunerea in jocuri a procesului profesional.

… as vrea sa invat multe zilele astea! Mai are rost sa mai vorbesc despre dorinta pe care o am in asteptarea antrenamentelor creative? Prima intalnire Creative Fitness Studio es diseara, la ora 19. Acesta o sa fie programul meu, din aceste zile (17-22 oct). Revin cu impresii, nornal.

Chiar, stiti pe cineva care s-a mai inscris la acest curs de creativitate?

1177419138271f72ff84696c38ea5602

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *