Schimbari mici care fac diferente mari

Acum ca m-am intors de la Scoala de Vara Gpec, am ceva mai mult timp pentru mine. Aranjandu-mi putin biroul, am dat peste un studiu realizat recent (iulie a.c) de UnileverPentru un Stil de Viata Durabil.

M-am asezat in mijlocul camerei si am tot rasfoit cateva minute bune raportul (care prezinta progresele realizate pana in prezent) si mi-am notat cateva actiuni, pentru a le imparti aici cu voi.

Stiti reclamele de pe tv care ne anunta cum consumul excesiv de sare dauneaza grav sanatatii? Foarte putin oameni le iau in seama. Unilever a redus pe parcursul anului 2011 cu 10% nivelul sarii din noile sortimente de supe si condiment din magazine.  Exact cum spuneam: schimbari mici, diferente mari.

Ce face UNILEVER:

– Ajuta  8,5 milioane de tineri anual sa se simta mai increzatori in fortele proprii

– Am aflat ca in Romania au fost eliminati toti acizii grasi trans din margarine, sosuri si inghetate.

– Au incheiat diferite parteneriate pentru a implementa actiuni comune de promovare a stilului de viata sanatos si pentru a incuraja populatia tarii sa scada consumul de sare din alimentatia zilnica.

– Ofera informatii despre alimentatia sanatoasa/ Brandul Domestos a lansat prin 2009 programul educativ “Igiena acasa si la scoala”,adresandu-se copiilor, profesorilor si parintilor din 10 judete. Programul promoveaza beneficiile igienei si sanatatii in fiecare zi.

– Le ofera copiilor zambete sanatoase si ii educa in ceea ce priveste importanta igienei

– Reduc emisiile de gaze de sera rezultate din procesul de refrigerare

– Isi doresc ca pana in 2015 sa procure unei de palmier pe care sa le utilizeze pentru fabricarea unor produse (margarina, inghetata, supe, sampon).  Reamintesc aici si cateva branduri ce pe am prin casa, mereu la nevoie, marca Unilever: Dove, Rexona, Signal, Domestos, Lipton, Knorr.

Intrebarea mea e: Cand incepem de fapt sa ne gandim la un mod de viata sanatos?  Chiar citeam zilele trecute ca un mod de viata nesanatos face oamenii sa para mai batrani. Ar trebui sa ne gandim serios la acest aspect.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *