Suport pentru verdeata sau flori, din scara de lemn

După o idee văzută într-o ceainărie, am vrut să am și eu acasă scara-suport pentru plante. Balcon nu am, așa că m-am ambiționat să pun și în practică toată nebunia, neștiind ce implică exact. Anul trecut mi-au văzut ghivecele zburând de pe la geam, stăteam cu stres la fiecare vijelie, a fost oricum și primul an când experimentam grădinăritul de interior.

Uneori plantele nu cresc așa stufos ca în fotografiile unora de pe Pinterest, nu dau roade, ba mai rău… vin și musculițele să vadă cam cât de prost ai putut planta.

Chiar dacă am mai experimentat grădinăritul și anul trecut, nu m-am lăsat păgubașă după primele nereușite… am avut flori care mi-au crescut haotic (erau de fapt de gradină și nu de ghiveci), multe mi-au murit prea devreme, mi-am mai pus și câte doua plante (pătrunjel + marar) în același ghiveci, unele au stat prea la soare, prea la umbră, altele au fost prea udate, dar am avut și cu ce face mojito și altele…

scara4

Dar să vă zic și de scară. Focusul s-a schimbat anul ăsta. Am vrut să pun toate ghivecele într-un loc – sigur, la lumină, la adăpost. Și împreună cu Ciprian am trecut la treabă: ne-am propus să facem noi scara, să avem ceva personalizat în casă, să fie o muncă de echipă, să ne distrăm. Și așa ne-am făcut de treabă.

Cât de greu poa’ să fie? Acolo două șipci, niște cuie, tăiem blatul, îl șmirgheluim și aia e. 

FotorCreated

Și ne-am dus la cumpărături, pe la ora 20, așa, când la 21 se închidea. Am luat ce am crezut noi că s-ar potrivi, totul rapid, o mână de cuie, le-am și cântărit, două blaturi, șmirghel nici prea prea dur dar nici foarte foarte, ne-am învârtit printre rafturi și am ajuns și la întrebarea: ok, acum cum le tăiem?  

În Brico Depot ai o “masă de lucru” fix pe dreapta, după casa de marcat, unde îți poti face de cap cu ustensilele lor. Partea proastă a fost că nu a fost și cineva/un angajat prin zonă care să ne ajute cu un sfat, cu o riglă, cu un creion, să ne facă un mic instructaj cum se și folosesc toate alea de pe acolo. 

Dar Ciprian s-a descurcat de minune! La fel de minunat am mai continuat și acasă, pe la ora 22-23 cu bătutul de cuie… 🙂  (salutări vecinilor!)

scara2

Dar am mai amintit vecinilor că suntem acasă și sâmbata când am și finalizat scara, ajutați de un șoricel/ fierastrău electric, luat cu împrumutul. Ca și buget, toată distracția ne-a costat 50 de lei (2 șipci, una mai subțire, 2 blaturi, cuie, smirghel și probabil o bere domnului cu fierăstrăul). 

Acum în plan mai am să pun și rosii cherry, ardei iuți, poate citrice și cam stop. Acum toată atenția mi-e întreptată către motan și flori. Mi se cam umple casa. 

scara3

Sfatul meu e să continuați să vă documentați dacă vreți să vă plantați plante la ghiveci pentru că sunt o serie de lucruri la care trebuie să fiți atenți, nu doar la lumina și umiditate. Oricum, pănă nu veți face voi încercări (și greșeli) nu veți învăța cum se face bine. Cât despre scară… aveți grija daca vreți să o vopsiți pentru că ce e mult strică și riscați să o transformați într-un kitch. 

E bine să pastrați totuși nuanța originală a lemnului, să se potrivească cu parchetul și per total să se integreze cât mai bine în locuință. Chiar dacă nu o să iasă totul așa perfect, important e că v-ați distrat.

Alte idei AICI – pentru flori, vin, încălțăminte, cărti, prosoape și orice ne mai trece prin cap. 

One Response to “Suport pentru verdeata sau flori, din scara de lemn”
  1. Luiza says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *