Textul potrivit conteaza mai mult decat bugetul potrivit
S-a spus ca, pentru o reclama, cea mai mare crima pe care o poate comite este sa treaca neobservata…
Cred ca textul potrivit conteaza mai mult decat bugetul potrivit, iar elementele artistice ale unei reclame nu sunt nici pe departe atat de importante precum capacitatea reclamei de a atrage atentia tuturor si de a genera vanzari. De aici si ideea unui articol despre imagini, texte, fonturi care vand.
Cateva idei despre cum sa faci fontul sa lucreze pentru tine:
Principalul criteriu in selectarea tipului de font pentru titlul reclamei tale este ca ar trebui sa fie destul de mare si de impunator incat sa atraga atentia tuturor. Totodata, ar trebui sa fie usor de citit, incat pana si cel mai superficial cititor sa observe mesajul tau… (Tipul de font cel mai usor de citit este cel pe care-l intalnim cel mai des – cel din carti/ziare/reviste).
Evita fonturile extravagante care imita scrisul de mana sau scrierea italica. Evita fonturile care sunt prea sterse ori prea ingrosate. Stiu ca sunt cool, insa evita orice tip de font care atrage atentia mai degraba asupra fontului insusi decat asupra mesajului.
O alta sugestie ar fi daca titlul tau este lung (si stiu ca ai multe de zis), atunci scrie cateva dintre cuvintele cele mai importante cu majuscule sau cu font extra-large sau poti combina ambele elemente. Fontul mare adauga un plus de forta anuntului tau, il transforma intr-o stire importanta iti da senzatia ca vorbesti cu voce tare, nu in soapta. Un anunt tiparit cu font mic iti da senzatia ca nici macar tu insuti nu crezi ca anuntul este important.
ar putea fi: SCAPA DE RACEALA intr-o singura zi!
VA PREZENTAM MODELE NOI pentru a ramane pe val si in aceasta vara!
Cateva detalii despre imaginea din reclama:
Pentru majoritatea produselor, barbatii au tendinta sa se uite la reclame care contin fotografii cu barbati, in timp ce femeile acorda atentie reclamelor care contin ilustratii cu femei. Se pare ca imaginile functioneaza drept eticheta a reclamelor. O sa zici ca daca pui o tipa intr-un costum de baie o sa atragi toate privirile barbatilor. Ok, atrage, genereaza atractie fata de persoana din fotografie, dar nu si atractia fata de produsul promovat!
Daca ar fi sa comande barbatul o rochie, o face pentru tipa din poza si mai putin pentru produsul purtat de ea. Risca sa fie tare dezamagit atunci cand primeste produsul si nu si… manechinul. Nu radeti, e un caz real de dezamagire. 🙂
O greseala pe care trebuie sa o eviti in reclamele tale este alegerea unei ilustratii prea extravagande. Recomandarea mea sa pui in reclame fete umane ca acest gen de ilustratii ce aduc intotdeauna vanzari. Chipurile oamenilor sunt foarte eficiente in atragerea atentiei. O fotografie a cuiva care te priveste in ochi iti va atrage atentia mai usor decat fotografia unei bucati de sapun sau a unei privelisti.
Daca ai un magazin de fashion, realizeaza o sedinta foto cu cateva fete obisnuite (frumoase, nu neaparat fotomodele) afara, intr-un parc, intr-o cafenea. Totul sa para natural. Genul acesta de fotografii prind mai mult decat ai face poza intr-un studio… parerea mea.
Inchei cu faptul ca e indicat sa folosesti intr-un colt al banner-ului si logo-ul, in speranta ca altii isi vor aminti si alta data de numele magazinului online/ brandului si o sa incline sa cumpere acea marca de produs. Dupa… ai grija la fidelizarea clientului.
Asadar, fa cititorul sa zguduie si sa se opreasca la reclama ta – sa starneasca si sa incite la actiune – spune John Caples in cartea “Metode de publicitate testate” pe care o si rasfoiesc zilele astea si care mi-a dat ideea articolului. Spor la conversii!