Totul despre lideri, atitudine, echipa, relatii

Acum ceva timp am primit cartea
Totul despre lideri, atitudine, echipa, relatii – John C. Maxwell de la Editura Amaltea si chiar merita achizitionata.
Nu e o carte aleasa la intamplare; menirea cartii este aceea de a perfectiona talentul de lider si de a obtine succesul pe plan personal, dar si profesional.

Zmeele se ridica pe cer nu cu ajutorul vantului, ci contra lui.
Care este diferenta dintre un obstacol si o sansa in viata? Atitudinea pe care a adoptam fata de ele. Orice sansa prezinta un obstacol si in orice obstacol exista o sansa. Viata poate fi asemanata cu o piatra de polizor. Daca va slefuieste sau va zdrobeste, depinde de aluatul din care sunteti plamaditi.

Arta de a conduce se invata zilnic, nu intr-o zi sau dupa ce termini de citit cartea. Este adevarat ca unii oameni sunt inzestrati cu mai multe haruri decat altii, capacitatea de a conduce este un cumul de valente, care in marea lor majoritate pot fi invatate sau perfectionate (presupune respect, experienta, putere emotionala, talent, disciplina, viziune, avant, sincronizare si lista poate continua). Una dintre cele mai importante lectii pe care un lider trebuie sa invete este modalitatea de functionare a increderii. Astfel, liderul trebuie sa dea dovada e trei calitati: competenta, coordonare si caracter. Succesul nu consta in atingerea unui sir neintrerupt de teluri si obiective. Doua lucruri sunt vitale: atitudinea corespunzatoare pe care trebuie sa o adoptati in privinta succesului si principiile esentiale.

Succesul reprezinta…
Cunoasterea scopului nostru in viata,
Atingerea potentialului maxin si
Sadirea semintelor ideii de binefacere

Atitudinea este intotdeauna un “jucator” in echipa ta
Atitudinea are un impact extraordinar asupra relatiilor dintre oameni, le “coloreaza” viziunea pe care o au asupra esecului si le defineste notiunea de succes. Cand atitudinea este pozitiva, contribuind la dezvoltarea noastra sufleteasca, orizontul ne ofera noi perspective, iar procesul inainteaza nestingherit. Trebuie sa le dam oamenilor permisiunea de a-si dezvolta autoritatea. Aceasta este responsabilitatea noastra.
Ei, la randul lor, trebuie sa-si asume responsabilitatea de a o castiga.

87,5% cunoasterea oamenilor + 12,5 cunoasterea produselor= Succes
Mediul in care ne nastem constituie baza atitudinii noastre. El capata valente si mai mari in momentul in care intelegem ca atitudinea pe care ne-o insusim inca din copilarie este cel mai greu de schimbat. Oamenilor nu le pasa cat de multe lucruri stiti pana cand nu stiu cat de mult va pasa de persoana lor.
“Un lider isi instruieste si isi perfectioneaza oamenii pana in punctul in care acestia reusesc sa-l depaseasca in cunoastere si talent”

Cum puteti sa le oferiti semenilor vostri autoritatea pentru a le descatura potentialul:
– Evaluati-i!
– Fiti model pentru ei!
– Acordati-le permisiunea de a reusi!
– Conferinti-le autoritate!
– Aratati-le in public increderea pe care o aveti pentru ei!
– Acordati-le sprijinul vostru neconditionat!
– Oferiti-le sansa sa va continue opera cu propriile lor mijloace!

  Sinteza: Totul despre lideri, atitudine, echipa, relatii – John C. Maxwell de la Editura Amaltea

 • Descatusati-va potentialul de lider! Indiferent cine sunteti, puteti fi lider si o puteti face chiar foarte bine.
 • Atitudinea va poate purta pe aripile succesului sau va poate dobori la pamant, impreuna cu oamenii pe care ii conduceti. Atitudinea pozitiva a unei echipe nu garanteaza obtinerea succesului, dar atitudinea negativa va atrage, fara indoiala, distrugerea acesteia.
 • Nu pierdeti vremea cu lucrurile pe care le puteti realiza singuri! Liderii care au o echipa bine instruita se bucura de un avantaj extraordinar, propulsandu-se astfel spre urmatorul nivel.
 • Talentul de a conduce se bazeaza pe relatiile interumane. Succesul in toate domeniile vietii se naste din succesul relatiilor pe care le avem cu semenii nostri.

Cand am avut toate raspunsurile, intrebarile s-au schimbat…

8 Responses to “Totul despre lideri, atitudine, echipa, relatii”
 1. Daniel says:
 2. Bogdan Epureanu says:
 3. Maria says:
 4. Lavinia Biberi says:
 5. Lavinia Biberi says:
 6. Maria says:
 7. Lavinia Biberi says:
 8. Maria says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *