Traim vremuri in care tanjim dupa povesti…

Campania “Imbratisam lectura” se desfasura in intervalul 12 mai – 6 iunie 2010, timp in care am pregatit multe surprize, concursuri, lansari de carte si multe reduceri la jucariile educative. Scopul acestei campanii este de a dezvolta caracterul si personalitatea copiilor prin lectura si jucariile educative. Numai cel caruia i s-a insuflat in copilarie gustul pentru lumea minunata a lecturii isi va gasi timp pentru aceasta activitate de minte si suflet.

Chiar daca nu pot participa la concursul “Cum am descoperit lectura”, va invit sa incurajati si sa sustineti aceasta campanie de atragere a copiilor catre lumea minunata a lecturii, „pentru ca vrem ca ei sa fie mai buni decat noi”.

Cum am descoperit lectura? Mama (fiind educatoare) m-a invatat sa citesc/recunosc literele inca de la o varsta frageda. Aveam diferite jetoane colorate si jucarii educative. A fost mai greu cu X, Z, Y, Q (imi aminteste mama la telefon). Cum ma tinea ocupata? Imi dadea cate o carte pe zi si eu desenam cu cate o culoare A-ul, apoi B-ul… si uite cum incet incet am inceput sa citesc si singura la televizor. Parintii nu-mi citeau chiar toata subtitrarea de la filme, iar eu imi dadeam seama si eram extrem de curioasa. Am invatat multe din ambitie. Ma bucuram de fiecare litera invatata si de multe ori o opream pe mama pe strada si ii citeam de prin vitrine sau la cumparaturi, ingredientele produselor. Am fost ajutata si de sora mea mai mare care avea vocatie de cadru didactic :D.
Prima carte citita a fost Colt Alb. Plangeam si citeam. Nu-mi placea descrierea de inceput, ma plictisea teribil si nu intelegeam de ce toti din jurul meu imi explicau cat e de frumos sa citesti. Pana la urma nu m-am lasat si am terminat cartea. In doua saptamani, recunosc. Urmatoarea carte a fost Cartea Junglei. Da, oficial de atunci am descoperit povestile. Eram fascinata si vroiam sa descopar mai mult…

Aceasta campanie este continuarea “Imbratisam lectura” – editia pentru studenti/ 1 martie 2010.

2 Responses to “Traim vremuri in care tanjim dupa povesti…”
  1. Bogdan Epureanu says:
  2. Lavinia Biberi says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *