Un weekend si un Renault Clio 4 cu R-Link

… cu destinatia: Harghita!

La noi e simplu: ori stam acasa in weekend si ne invitam prietenii la Catan, alte jocuri sau la cina, ori inchidem poarta si plecati suntem pana duminica seara.

Cei de la Renault Romania au aflat ca iubesc apusurile, departe de casa si mi-au oferit in teste Clio 4  – la dispoziție, pentru tot weekend-ul! Primul gand a fost sa mergem in Iasi, unde nu am mai ajuns de doi ani. Ne-am gandit, am dezbatut, am negociat si pana la urma am hotarat impreuna cu Ciprian sa ajungem intr-un loc nou, unde nu am fost impreuna, sa fie si zona turistica… si sambata seara era deja la Baile Tusnad. 

Imi plac masinile si totusi rar ma las impresionata de una, insa Renaul Clio 4 mi-a atras atentia prin sistemul R-Link, despre care Renault spune ca este “un pod intre masina si lumea exterioara conectata la internet”.

Ce mi-a placut la Clio 4:

– m-a atras combinatia de  negru si rosu ce m-a dus cu gandul la Milano. Designul exterior e conceput pentru a fascina si a atrage  privirile multor oameni, la semafor, prin parcare si oriunde esti oprit… cu Clio 4 esti clar in centrul atentiei;

– tehnologia de bord: are un touchscreen de 18 cm diametru si homepage care poate fi personalizat pentru acces rapid la functiile care te intereseaza – GPS, muzica, iti  poti conecta telefonul prin bluetooth + media; ca optiune suplimentara prin R-Link (un Android cu acces la internet pe baza de SIM – gratis in primul an, 35E/an);

– un Application Store in care soferii au la dispozitie o varietate de aplicatii pentru masina;

– in interior si exterior se pot personaliza diferite elemente de decor in asa fel incat iti poti lua direct din fabrica o masina cu elemente de tuning;

– luminile de zi au fost scoase din faruri si inlocuite cu LED-ul care-i da un aspect putin fioros, dar atragator;

– sistem de navigatie TomTom care include Live Services si se sincronizeaza cu cele mai noi informatii din trafic;

– conexiune la sistemele electrice ale masinii, care permit functii avansate de condus ecologic;

– versiunea cu care am mers era alimentata de un motor de 90 cp,  putin cam lenesa pentru dorintele ascunse ale lui Ciprian dar care ne-a facut sa nu trecem pe la benzinarie de prea multe ori.

Cat despre traseu – am ajuns la Baile Tusnad unde am mancat cea mai dulce ciorba de fasole, am cautat (in zadar) colac kürtös prin Targu Secuiesc, ne-am luat magneti de la Lacul Sfanta Ana si de la Vulcanii Noroiosi si per total ne-am bucurat de vreme frumoasa si de Clio 4. Impresii gasesti si la Ciprian, pe blog.

No Responses to “Un weekend si un Renault Clio 4 cu R-Link”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *