Vizitatorii si experientele placute din cadrul magazinului online

Testez mai toata ziua magazinele online si-n mod cert le butonez mai cu drag pe cele clare, elegante in design, intuitive si pe cele care stiu sa spuna, sa transmita o poveste. Nu o sa scriu astazi despre site-urile greoaie, care ma fac sa nu le mai deschid niciodata, ci despre cele care fac un mix bun – intre prezentarea site-ului, intreaga organizare si interactiunea cu publicul.

organizare_interna

Impartasesc cu voi cateva sfaturi ce sper eu sa fie de folos proprietarilor de magazine online care-si doresc ca utilizatorii site-ului sa aiba o experienta placuta atunci cand il acceseaza…

– Acorda in primul rand atentie lucrurilor de baza, cu adevarat utile magazinului tau online si nu te complica cu design in exces, derutand vizitatorul. Lasa site-ul si produsele din el sa respire. Intuitiv si armonios sa fie.

– Vizitatorii care se vor simti bine pe site vor comanda mai mult si vor reveni cu placere de mai multe ori, vor recomanda si prietenilor (implicit celor din social media) si formularul de feedback va fi solicitat mai des. Surprinde-i placut la fiecare vizita, targheteaza-i pe cei noi veniti pe site si pe cei deja interesati de produsele tale. Cum? Imediat ajungem si acolo.

– Analizeaza-ti traficul, analyticsul si vezi ce-ti fac vizitatorii pe site, ce pagini viziteaza si cat timp stau pe ea, pe ce pagini stau mai putin si vezi cum poti imbunatati acea pagina. Nu uita de importanta call to action-ului.

– Pastreaza coerenta in design, pozitionare butoane, categorii. Daca meniul e orizontal pe homepage, nu-l fa vertical in pagina de categorie sau produs. De asemenea, pastreaza si cromatica site-ului. Alege cu atentie culorile ce-ti definesc magazinul.

– Cere in permanenta feedback de la prieteni si clienti. Cu siguranta ai cunostinte carcotase ce ar putea veni cu multe sugestii de imbunatatire pe mai multe directii… noteaza si implementeaza rapid. Critica ajuta mult.

– Fa ca magazinul tau tau sa fie interactiv: vizibile telefoanele de contact, pagina de contact, chat-ul, pop-up-uri istete, care sa nu streseze la fiecare incarcare de pagina.

– dar si distractiv, daca-ti si permite business-ul. Ajuta vizitatorii sa se simte relaxati (nu, nu le pune muzica pe site), sa se simta in siguranta si chiar sa rada. Pana la urma cel mai important obiectiv e sa ai clienti fericiti.

– Nu-ti minti vizitatorii. Analizeaza valorile magazinului tau online cu valorile companiei si sa existe o logica si o coerenta intre ceea ce afirmi pe site si ceea ce faci in realitate in cadrul firmei. Nu afirma ca sunteti o echipa numeroasa de 20 de oameni si ca lucrati intr-un sediu luxos din centrul orasului, cand voi de fapt sunteti 5 si va desfasurati activitatea intr-un apartament, acolo avand si depozitul cu produsele din site. Fii onest cu cei care-ti “calca pragul”.

– Fii proactiv: anticipeaza miscarile vizitatorilor site-ului  si fa sa le fie usor cu navigarea in site. Testeaza, testeaza, testeaza in permanenta comportamentul celor nteresati de produsele tale.

Ar mai fi multe de zis, insa vreau sa amintesc si de Marketizator.com – primul tool de optimizare a conversiilor 100% romanesc ce pune accent pe ceea ce urmeaza clientul sa faca in site, oferindu-i mesaje personalizate, convingandu-l ca produsele/ serviciile tale merita toata atentia.

De ce merita testat Marketizator de catre toti cei care practica eCommerce?

Marketizator ofera managerilor (si oamenilor de marketing) care se ocupa de magazine online posibilitatea de a afla motivele pentru care vizitatorii lor nu cumpara (aproximativ 99 din 100 ies de pe site fara a finaliza comanda) – prin survey-uri, ofera posibilitatea de a face modificari de design, text si imagini ale anumitor pagini cheie de pe site fara interventia unui programator in mod special…

Iti poti face o parere accesand http://www.marketizator.com/demo/?url=http%3A%2F%2Fwww.laviniabiberi.com (in loc de laviniabiberi.com poti folosi site-ul tau)

marketizator

Noutatea  acestei solutii este posibilitatea de a programa interactiuni cu vizitatorii in functie de ce date se stiu despre acestia (oras, temperatura, istoric, produse vizitate, cuvinte cheie,daca a venit pe site direct, din Google sau din alt site,  valoare achizitii, etc).

Exemplu: daca anumiti vizitatori sunt prima data pe site si-l viziteaza din Iasi, acestia pot primi o pagina diferita/ speciala, in care sunt oferite oferte pecifice pentru acesta: transportul gratuit in Iasi, 100 de clienti multumiti in Iasi, ridicare produs de la sediul din Iasi, etc. Mai multe detalii.

Solutia Marketizator se adreseaza magazinelor de comert electronic mici si medii din intreaga lume, la un cost acceptabil (de aprox 20 de ori mai mic decat costul cumulat al solutiilor existente pe piata care ofera aceste facilitati). Daca te-ai convins de utilitatea acestui tool de optimizare a conversiilor poti avea si acces gratuit, testand.

Pe scurt: usurinta si intuitivitatea site-ului sunt cruciale. Vizitatorii site-urilor concurente sunt si vizitatorii tai, asa ca ai grija ce experiente le oferi! In rest… spor la conversii! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *